Mielipide: Parhain kiitos ”Vesi on meidän” aloitteen tekijöille ja allekirjoittajille! – Pelimiesten myyntivimma ei ole sammunut

Vesihuollon on oltava suomalaisten omistuksessa. Katja Kaikkonen

Kalevi Kauhanen

On todella ollut hyvää havaita, että Suomessa on vielä niin isänmaallisia, osaavia ja rohkeita kansalaisia, että he tekivät kansalaisaloitteen vuonna 2020 – ”Vesi on meidän”, eli vesihuollon ja -omistuksen säilyttämiseksi Suomen kuntien omistuksessa – joka etenee eduskunnan päätettäväksi! Miten käynee?

Kun kaikkien kovien koulutusteni ja kokemusteni myötä – ”hilseeni alle tallentui kaksi kovaa kolmiota” – jotka vieläkään eivät ole muuttuneet, eli: 1) kaikki maa, vesi ja energia on pidettävä suomalaisten omistuksessa ja hallinnassa, 2) lasten ja nuorten koulutuksen, poliisien sekä puolustusvoimien määrärahoista ei saa tinkiä, niin sanottu isänmaallinen aloite ilahduttaa vanhaa turvallisuusmiestä.

Valtion yhtiöitä perustettiin sotien jälkeen lisää edistämään ja vakauttamaan maan alueellista tasapainoa etenkin teollisuuden osalta niin, että valtakunta voitiin pitää asuttuna ja elinkelpoisena reunoja myöten. Monet yhtiöt luotiin pääosin verorahoilla.

Suomen liittyminen Euroopan Unioniin avasi raollaan olleet ovet auki kasvottomille markkinavoimille, häikäilemättömille saalistajille sekä kansainväliselle rikollisuudelle. ”Lahjotut poliitikot ja bisnesmiehet” ovat saaneet selkävoiton. Tuottavin suomalainen pääoma on siirtynyt valtaosin monikansallisten pörssiyhtiöiden omistukseen, yleensä alehintaan, jota liittyminen Euroon (EMU) on vain tukenut ja vahvistanut.

Jos liikelaitosta aiotaan myydä, niin ensimmäisenä toimenpiteenä on sen yhtiöittäminen. Niinpä eduskunnan 1.4.1998 päätöksellä valtion energiamonopolia hallitsevista ja valtakunnan muun muassa poikkeusolojen energiahuollosta pääasiassa vastanneista Nesteestä ja Imatran Voimasta tehtiin yhtiöt. Siitä alkoi muun muassa seuraavat hölmöydet: Fortum, Neste, Fingrid, Kemijoki, Vapo, Telia Sonera, Kemira, Stora Enso, Digita, Elenia, Carum ja niin edelleen – pitkä luettelo, eli kansallisomaisuuden alasajo ja ”lahjanomainen luovuttaminen”!

Ilkeintä, että huimista voitoista, suomalaisen työn ja pääoman tuloksista, tilitetään Suomeen vain murusia. Ja kun yhtiöllä alkaa mennä huonommin, niin ensin savustetaan suomalaiset työntekijät pihalle. Isänmaallisuus tuntuu olevan kuin kirosana. Kekkosen perinnöstä on enää rippeitä jäljellä. Veronkierto ja rahansiirrot veroparatiiseihin on nyt pop!

Energian ja veden myynti pörssiin on kuin asevaraston avaimien luovuttaminen vihollisille. Eihän jatkoa ajatellen helpompaa tapaa rahastaa ole kuin energia ja vesi. Jos tuottavaa valtion omaisuutta ei olisi myyty, niin osinkoina valtio olisi saanut tähän mennessä myyntihinnan verran jo monta kertaa, eli meillä ei olisi niin sanottua valtion velkaa. Myynti kun lämmittää yhtä vähän aikaa kuin pakkasella housuunsa lämmitystarkoituksessa laskenutta.

Pelimiesten myyntivimma ei ole sammunut. Esimerkkinä, että kun 2016 eduskunta teki metsähallituksesta yhtiön, niin jopa kolmasosa Suomen pinta-alasta pohjavesiä myöten voi siirtyä ulkomaiden omistukseen.

Rajat kiinni ja isänmaallisuus kunniaan! Eroon EU:sta ja eurosta sekä epäisänmaallisista päättäjistä!

Kapteeni evp.

Kuopio

Kommentoi