Mielipide: Palkannauttijoitako? – Olemme teidän asiakkaita ja samalla osallistumme teidän palkanmaksuun, vaikkemme joka päivä teitä häiritsekään

Palvelun saaminen ei aina onnistu. Kuvituskuva Katja Luoma

Teuvo Mononen

Olinpa taas hölmö ja ajattelematon, kun erehdyin omassa pulmassani ottamaan yhteyttä sosiaalipuolen ammattilaisiin maineeni pelastamiseksi.

Olisihan se jo pitänyt jo tajuta, kun keskukseen soitin hieman vajaa kymmenen. ”Sanottiin, että puhelinaika alkaa tasalta, soittakaa silloin.” Minuutin yli kymmenen, kerroin keskukselle asiani. Vastaus. ”Tämän kyseisen henkilön soitto aika oli kello 09.00–10.00, elikkä loppui juuti, eikä häneen enää saada yhteyttä”. No löytyihän sieltä henkilö, joka jaksoi kuunnella. Siinäpä se suurin anti olikin. En ollut oikea asiakas, kun en ollut taloudellista tukea vailla, vaan oikeudenmukaisuutta. Vastaus. ”Joo, tämänlaatuinen ei kyllä kuulu meille, koettakaa selvitellä taloyhtiön sisällä.”

Olen kautta aikojen ollut siinä uskossa, että sosiaalipuolen virkailijat ovat ammattiauttajia. Nykyään voi näille valtion palkkalistoilla oleville, esimerkiksi poliiseille, syöttää vaikka minkälaista pajun köyttä joutumatta sanoistaan vastuuseen. Elikkä savolaisittain. Vastuu kuulijalla. Vaikka toisen henkilön nolaaminen olisi kyseessä.

Sanotaan, että Suomessa saa ja on helppo löytää apua, mutta ei Siilinjärvellä rehellinen ja keskiverto kansalainen. Siispä, onko teitä useampikin palkannauttija, jotka pelkäätte päätä raapimalla paneutua asioihin. Siinäkin oma vaaransa. Voi mennä tikkuja hyvin hoidettujen kynsien alle. Tiesittekö, että me pulmiemme kanssa olevat. Olemme teidän asiakkaita ja samalla osallistumme teidän palkanmaksuun, vaikkemme joka päivä teitä häiritsekään.

Siilinjärvi

En ollut oikea asiakas, kun en ollut taloudellista tukea vailla.

Kommentoi