Pääkirjoitus: Jalkapallon juhlavaa aikaa

Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Loppuviikko ja viikonvaihde ovat jalkapallon ystäville juhlan aikaa.

Paikalliset joukkueet pääsevät vihdoin tosi mielellä mittaamaan maalintekotaitojaan, kun sarjapelit pyörähtävät käyntiin. Iisalmelaisjoukkueista PAVE ilahdutti fanejaan kotipelillä jo eilen. Pallo Kerho 37 matkaa puolestaan vieraskentälle kauden avausotteluunsa tänään.

Suuri päivä on kuitenkin lauantai, jolloin Suomen Huuhkajat pelaavat ensimmäisen kerran arvokisoissa. Kun joukkue astelee EM-kisojen ensimmäiseen koitokseen Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa, moni harvoin jalkapalloa seuraavakin etsiytynee television ääreen. Faneilla tunteet ovat pinnassa.

Jalkapallo on niitä urheilun kuningaslajeja, joita seurataan sankoin joukoin ympäri maailmaa. Vaikka jalkapallojoukkueiden intohimoiset kannattajat ottavatkin välillä yhteen, on jalkapallo silti ihmisiä ja kansoja yhdistävä asia.

Suomalainen jalkapallo on kulkenut pitkän ja pomppuisen taipaleen ennen kuin se ylsi EM-kisapaikkaan. Hiljalleen jalkapallon suosio lajina on vahvistunut ja menestymisen mahdollisuuksiin on alettu uskoa. Tuskin on enää yhtään suomalaista, joka ei tietäisi kuka on Jari Litmanen tai Teemu Pukki.

Toivomme Huuhkajille tietysti menestystä ja onneakin peliin. Olipa lopputulos mikä tahansa, niin joukkueen myötä Suomi saa joka tapauksessa lisää tunnettuutta ympäri maailmaa.

S uomi saa joka tapauksessa lisää tunnettuutta ympäri maailmaa.

Huippu-urheilusta voi olla montaa mieltä, mutta sillä on vääjäämättä myönteistä vaikutusta. Vähäisin ei ole se, että menestys innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja harrastamaan. Se on hyvä niin yksilön koko elämän kuin yhteiskunnan kannalta.

Viikonvaihteen jälkeen palloa potkitaan taas monilla pihoilla ja kentillä. Kannustetaan lapsia siihen. Jos potkimispaikka on huono, etsitään yhdessä parempi. Terveet, hyvinvoivat lapset ja nuoret ovat kasvava pääoma maallemme.

Kommentoi