Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ihmeen siistiä Iisalmesta! – Onneksi roskien kerääjät eivät ole lannistuneet ja jaksavat puurtaa vuodesta toiseen

Iisalmen kyläyhdistysten aktiivit ja kyläläiset keräsivät jälleen kylien tienvarsialueet puhtaiksi roskista. Hienoa, että tienvarsisiivous kiinnostaa ja voimme toteuttaa sen koronasta huolimatta. Koko kaupungin ympäristön siisteys on tärkeää näin 130-vuotisjuhlavuonna ja antaa myös kuvan ulkopuolisille kävijöille. Tien varsia talsiessa on aikaa arvuuttaa asioita, kuka ja mikä löytyy kyseessä olevan ”roskan takaa”. Grilliruoka-astiat heittää nälkäinen aterioija. Tupakka-askit nikotiiniriippuvainen tupakoitsija, jolla viedään viimeistä tupakkaa, koska tyhjä aski on helppo heittää tienvarteen. Karkkien ja jäätelöiden syöjät, herkun jälkeen tahmea pakkauspaperi pitää saada pois käsistä. Juoman nautiskelija, joka ei kaipaa panttia. Entä kahvinnautiskelija, viimeisen siemauksen jälkeen, muki lentää luontoon. Tämän kevään ykkösroska on kasvomaski, jota se ärsyttää niin paljon, että sekin viskataan käytön jälkeen muualle kuin mihin se kuuluu.

Tässä roskien topten-listan kärkipäästä. Muutakin tienvarsilta löytyy, aurausviittojen jämiä, puutarhatuolien ”runkoja” ja vaikka mitä muuta. En ole löytynyt vielä mitään järkevää syytä, miksi jotkut roskaavat tienvarsia.

Onneksi roskien kerääjät eivät ole lannistuneet ja jaksavat puurtaa vuodesta toiseen.

Varmaan kaikkien kuntalaisten toiveena olisi siisti ympäristö, eli tekemistä vielä riittää ja asennetta omaan käyttäytymiseen. Pieni roskapussi autossa kulkee vaivattomasti, se on helppo viedä kotiin tai lähimpään palveluja tarjoavan toimipaikan roskikseen.

Kiitos kaikille teille, jotka teette yhteistä hyvää ympäristömme hyväksi.

Iisalmen Pohjoiskylät

Pieni roskapussi autossa kulkee vaivattomasti.