Pääkirjoitus: Liike Nyttiä, nyrkkeilijää, tunnettu loikkari ja muuta kiinnostavaa - uudet ehdokaslistat toivat väriä tuleviin kuntavaaleihin

Kari Angeria

Kari Angeria

Vaalien siirtäminen aiheutti tilanteen, jossa puolueet saivat vielä lisäaikaa hankkia ehdokkaita. Vaalien kiinnostavuuden näkökulmasta siirtäminen vaikuttaa olleen yläsavolaisesta vinkkelistä erinomainen päätös. Ylä-Savossa nimittäin saatiin monia uusia ja ristiriitaisiakin nimiä mukaan. Poliittiset mannerlaatat vaikuttavat heiluvan erityisesti Kiuruvedellä. Liike Nyt kasvatti ehdokasmääräänsä maaliskuun listan kahdestatoista jopa 22:een. Jo 12 oli kova saavutus uudelta ryhmältä. Muutama viikko vielä niin Liike Nyt olisi voinut jopa ohittaa keskustan (26) listan. Laajalla listalla on helpompi saada läpimenijöitä kuin kapealla, siksi listojen koolla on välilä. Iisalmessakin mm. perussuomalaiset olivat onnistuneet kalastamaan kuusi uutta nimeä listalle.

Vieremän keskustan kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Eveliina Vidgrén asettuu tulevissa kuntavaaleissa ehdolle kokoomuksen riveissä. Uusia yllättäviä nimiä listalla Iisalmessa ovat muun muassa ammattinyrkkeilijä Tuomo Eronen (ps.) ja koronakohuissa mukana ollut joogayrittäjä Merike Sirelpuu. Hänen puolueensa on Kristallipuolue. Myös monia muita yllättäviä uusia nimiä tuli julki, ja ne voi lukea kokonaisuudessaan Iisalmen Sanomien verkkosivuilta.

Kun vaaleihin on aikaa enää vain hieman yli kuukausi on varmaa, että vaalit ovat kiinnostavimmat pitkään aikaan. Niissä saatetaan hyvinkin tehdä paikallista poliittista historiaa monellakin eri alueella.

Samalla Ylä-Savossa nähdään, pitääkö se vanha politiikan sananlasku kutinsa, "että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta".

Ehdokkaina on nimittäin poikkeuksellisen monta julkisuudessa eri tavoin esillä ollutta ehdokasta.

kari.angeria@iisalmensanomat.fi

Ammattinyrkkeilijä Tuomo Eronen.

Kommentoi