Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tärkeintä on päästä turvallisesti perille – Kaikille ammattikunnille ei ikävä kyllä julkiset liikennepalvelut riitä

Me ihmiset emme aina ajattele asioista samalla tavalla.

On kehittävää keskustella, vaihtaa ajatuksia ja huomata, että oma vahva mielipide ei välttämättä olekaan se ainoa oikea.

Mielipiteemme asioista perustuvat yleensä omakohtaisiin kokemuksiin.

Paikallisen lehden toimittaja on ilmeisesti vielä kolmekymppisenäkin kokenut olevansa epävarma autonkuljettaja. Silloin kannattaakin kysyä kyytiä vaikkapa päätoimittajalta. Toimittajan on työmatkoillaan ehkä mahdollista käyttää junaa, linja-autoa tai taksipalveluita.

Kaikille ammattikunnille ei ikävä kyllä julkiset liikennepalvelut riitä.

Minulla on ollut koulutettavana monia vastuunsa tuntevia tyttöjä ja poikia, jotka ovat työn, opiskelun tai harrastustensa takia saaneet ajokortin jo 17-vuotiaana.

Omalla toiminnallamme näytämme nuorisolle mallia liikenteessä liikkumiseen.

Jos haluat ajaa maailman parhaita metsäkoneita, ja opiskelet alaa Valtimolla, niin ei sinne taida junat ja onnibussit kulkea.

Haastavaa on myös metsäkoneen kuljettajaksi opiskelevan mennä työssäoppimaan, jos ei saa kyytiä metsän siimekseen.

Ajokortti poikkeusluvalla ei tietenkään kaikille nuorille ole se paras vaihtoehto.

Liikenneturvallisuus Suomessa on koko ajan menossa parempaan suuntaan, mutta jokainen kuolema ja loukkaantuminen liikenteessä on liikaa.

Ehkä meidän kokeneiden kuljettajienkin kannattaisi pitää silmät auki ja saada vieläkin enemmän ennakointia, sosiaalisuutta ja yhteispeliä jokapäiväiseen liikennöintiin.

Omalla toiminnallamme näytämme nuorisolle mallia liikenteessä liikkumiseen.

Tärkeintä on päästä turvallisesti perille.

Terveisin