Mielipide: Tiestön surkea kunto– Tie on kapea ja mutkainen, mutta erityisesti päällysteen kunto on monin osin jopa vaarallinen

Varpaisjärven Ammattiautoilijat ovat huolissaan kuoppaisista ja mutkaisista teistä. Kuvituskuva Marke Rissanen

Marjo Väisänen

Varpaisjärven Ammattiautoilijat ry on huolissaan alueen tiestön kunnosta. Erityisesti huolestuttaa Lapinlahden kahden merkittävimmän taajaman, Varpaisjärven ja Lapinlahden välillä kulkeva seututie 582, jonka kunto on todella huono välillä Korpijärvi – Lapinlahti.

Tie 582 on varsin raskaasti kuormitettu, sitä käytetään paljon työmatkaliikenteeseen ja sen kautta kulkee myös paljon raskasta liikennettä; muun muassa raakapuu-, energiahuolto- ja maidonkeräilyn siirtokuljetuksia. Tie on kapea ja mutkainen, mutta erityisesti päällysteen kunto on monin osin jopa vaarallinen. Tien rungon ja pinnan kunto vaikeuttaa myös talvikunnossapitoa ja tie muuttuu entistä vaarallisemmaksi urautuessaan. Myös yhdystie 5822 välillä Juminen – Paisua on vaarallisen huonokuntoinen. Tiellä on suuri merkitys raakapuukuljetusten reittinä Soinlahden ja Iisalmen suuntaan alueen pohjois- ja koillisosista.

Korjaustoimenpiteillä on kiire ja niitä ei voi enää lykätä, vaan teiden peruskorjaukset on saatava toteutettua mahdollisimman pian. Toimiva ja turvallinen väyläverkosto on alueemme elinehto!

pj., Varpaisjärven Ammattiautoilijat Ry

Korjaustoimenpiteillä on kiire ja niitä ei voi enää lykätä.

Kommentoi