Mielipide: Tehdään Kankaan tekojään paikalle uusi uljas noin 2000 katsojan miniareena – Iisalmen kaupunki lähestyy nöyrästi Kiuruvettä, Sonkajärveä ja Lapinlahtea yhteistyötarjouksella

Miniareena toimisi taitoluistelu- ja jääkiekkopyhättönä. Johannes Wiehn

Markku Rautio

Iisalmen kaupungin investointisuunnitelmaan on varattu vuosille 2023–2025 yhteensä 2,5 miljoonaa euroa ikuisuusprojektiin nimeltä harjoitusjäähalli / Kankaan tekojään kattaminen. Ikuisuusprojekti on siis toteutumassa, jollei sitten koulu-, kulttuurikeskus-, sote- tai joku muu investointi aja sen edelle. Samaan aikaan on tilanne, että Kankaan ”varsinainen” jäähalli alkaa olla elinkaaressaan siinä vaiheessa, että laajamittainen remontti on vääjäämättä edessä. Jäähallin peruskorjausinvestoinnille on varattu 2023–2025 vuosille peräti 4 miljoonaa euroa. Siis 6,5 miljoonaa harjoitusjäähallin ja vanhan hallin peruskorjaamiseen!

Ehdotan, että nämä kaksi hanketta yhdistetään ja tehdään Kankaan tekojään paikalle uusi uljas noin 2000 katsojan miniareena, taitoluistelu- ja jääkiekkopyhättö työnimeltään vaikkapa Sandels-Areena. Nykyinen jäähalli jätettäisiin niin sanotusti perusylläpidolle ja ”käytettäisiin loppuun” seuraavan 10–15 vuoden aikana. Jos väestökehitys toteutuu ennusteiden mukaan, lienee 15 vuoden päästä edessä tilanne, että vanhan hallin voi purkaa.

Miten sitten tuleva kausi ja Sandels-Areenan rakentamisen aika selvitään? Ehdotan tähän ratkaisua, jossa Iisalmen kaupunki lähestyy nöyrästi Kiuruvettä, Sonkajärveä ja Lapinlahtea yhteistyötarjouksella. Yhteistyötarjouksen tulisi olla sellainen, että Iisalmi vuokraa yhden illan viikossa koko jääurheilukauden ajaksi jotakin tai joitakin edellä mainituista jäähalleista. Kaupunki kustantaa tälle illalle ilmaisen bussivuoron, joka ajaa koko illan kahden jäähallin väliä ja jolla harrastajat, valmentajat, huoltajat ja niin edelleen pääsevät ilmaiseksi hallilta toiselle. Lisäksi tälle illalle ajoittuviin jäävuoroihin pyritään järjestämään juniorivuoroja siten, että vuokraavan paikkakunnan lapset saavat osallistua ilmaiseksi harjoituksiin. Näin toimien vuokrattu halli ei ole pois oman paikkakunnan lapsilta, vaan päinvastoin avaa mahdollisuuksia lisäharrastamiseen uusien kavereiden ja ohjaajien kanssa. Samaisella ilmaisella bussivuorolla voisi toki pyyhkäistä kylältä toiselle kauppa-asialle tai vaikka kulttuuririentoihin.

Jääkiekko- ja kuntayhteistyöterveisin

teknisen lautakunnan jäsen, kuntavaaliehdokas (kok.)

Kommentoi