Mielipide: Palvelut poistuvat harvaan asutulta maaseudulta, jos ei tule muutosta

Poliisi, Posti, Pankki ovat poistuneet harvaan asutulta maaseudulta kaupunkeihin. Liisa-Ilona Tanninen

Harri Väänänen

P niin kuin Pidetään harvaan asutun maaseudun palvelut kunnossa. Kun alkaa P kirjaimella, se palvelu loppuu maaseudulta ja keskittyy kaupunkeihin. Esimerkkejä maaseudulta viedystä palveluista: Poliisi, Posti, Pankki ja tulevaisuudessa Pelastuslaitos.

Nämä kaikki keskustapuolueen ollessa hallitusvastuussa joko demarien tai kokoomuksen kanssa yhdessä ja vauhti vaan kiihtyy. Keskusta on todella unohtanut hallitushuumassa suomalaiset haja-asutusalueet ja niiden äänestäjät. Torigallupeissa ilmenee, ettei keskustan kuntapolitiikka ole tukenut harvaan asuttujen alueiden elinmahdollisuuksia.

Äänestäjät ovat syystäkin tulevissa kuntavaaleissa jättämässä keskustapuolueen. Äänestäjät, joiden varassa harvaan asuttu maaseutu lepää ja sen vähenevien palveluiden käyttäminen / tuottaminen. Äänestäjät, joista lukuisa joukko miettii tälläkin hetkellä, pystyykö enää jatkamaan elämistä, asumista ja olemista täällä maaseudulla. Äänestäjät, jotka ovat sinnitelleet haittaverojen, sähkönsiirtomaksujen, polttoaineverotuksen ja oman jaksamisen rajoilla jo usean vuoden ajan.

Lapinlahti

Keskusta kantaa edelleen huolta maaseudusta – Väänänen oikoi mutkia suoraksi

Keskusta on todella unohtanut hallitushuumassa suomalaiset haja-asutusalueet ja niiden äänestäjät.

Kommentoi