Mielipide: Varpaisjärven seurakuntatalon ovi lukkoon? – Ei kovin paljon ilahduta enää pelkkä kivikirkko

Kaunis kivikirkko ei riitä, jos seurakuntatalon ovi suljetaan. Vuokko Nissinen

Tellervo Ahonen

Varpaisjärven seurakuntatalon ovi lukkoon? Tuli hyvin voimakasluontoinen ajatus Miksi? Ymmärrän hyvin, että talon ylläpito maksaa ja henkilöstölle terveet tilat.

Yhtymä esittää luopumista.

Esitetään että, vuokrataan tiloja lapsi-, nuoriso-, ja diakoniatyölle. sekä tehdään kirkkoon muutostöitä.

Esimerkiksi muistotilaisuuksille esitetään Lapinlahden seurakuntataloa. Esitys ei kuulosta oikein realistiselta siinä mielessä, että kuitenkin siunaus Varpaisjärven kirkossa. On matkaa ja palvelut hajautuvat. En usko, että seurakunnan palvelijat tulevat sinne surevia lohduttamaan läsnäolollaan.

Kun laitetaan asiat vertailuun, niin Varpaisjärven seurakuntatalolla voi kokoontua esimerkiksi muistotilaisuuteen ilman seurakunnan palvelijoita. Koska he eivät voi siellä olla.

Lopputulema on sama.

Toinen varteenotettava mielipide on se, että seurakuntalaiset ovat niitä seurakuntayhtymän ja Varpaisjärven seurakunnan tärkeimpiä asiakkaita, siis seurakunta olemme me. Suurin seurakuntatalon käyttäjäryhmä on tilaisuudet. Muistotilaisuuksia on ollut seurakuntatalolla todella paljon. Nyt korona on rajoittanut.

On yhdistyksiä ynnä muita, jotka kokoontuvat seurakuntatalolla. Seurakuntatalo on monessa suhteessa seurakuntalaisia yhdistävä ja eritoten eriarvoisessa yhteiskunnassa tarpeellinen. Olen todella huolissani myös siitä, että palvelut pilkotaan. Toivoisi harkintaa, ja kaikki seurakuntalaisten tarpeet huomioivaa ratkaisua. Ei kovin paljon ilahduta enää pelkkä kivikirkko, vaikka onkin kaunis.

Milloin aletaan purkaa?

Ja en ole mielipiteeni kanssa yksin.

Varpaisjärvi

Kommentoi