Pääkirjoitus: Kiuruvedelle 7 + lisänumero

Kari Angeria

Kari Angeria

Suomeen rakennetaan harrastamisen mallia, jossa on otettua oppia Islannin hyvistä kokemuksista. Päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen harrastusten kautta. Kunnille avautui viime vuonna mahdollisuus hakea pilottitukea uudenlaisten harrastusmahdollisuuksien järjestämiseen.

Kiuruvedellä tartuttiin toimeen. HARKKA-hanketta lähdettiin toteuttamaan kansalaisopiston rehtorin Maija-Leena Kemppaisen aloitteesta. Kiuruvesi valittiin pilottiin, jonka kustannuksista opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa 80 prosenttia.

Kerhoja tullaan järjestämään alakouluilla sekä yläkoululla 1.–9. luokkalaisille. Toteutuksesta vastaa kansalaisopisto. Koulupäivien yhteydessä järjestettävä harrastustoiminta on perheille maksutonta ja koulun vakuutus kattaa ajan. Kerhot ovat kaikille oppilaille avoimia ja niihin toivotaan mukaan etenkin sellaisia lapsia, joilla ei juuri harrastuksia ole.

Koulupäivän yhteydessä toteutettavan harrastuksen toivotaan lisäävän myös perheiden yhteistä aikaa, kun harrastuksiin kuljettaminen vähenee. Harrastusten sisällöt on valittu lasten toiveiden mukaan. Ohjaajina toimii aina kyseisen alan ammattilainen. Luvassa on muun muassa parkour-kerho, pelisuunnittelua ja koodausta, erilaista liikuntaa, elokuvaa ja animaatiota. Kerhot käynnistyvät 18. tammikuuta, ja mukaan voi ilmoittautua 14.1. saakka kansalaisopiston nettisivulla tai puhelimitse.

Kiuruvedelle pilottiin pääseminen on enemmän kuin lottovoitto. Se on seitsemän oikein ja lisänumerot päälle. Hanke on erinomainen uutinen maaseutukoulunsa säilyttäneen kaupungin kannalta. Pilotti tukee alueen elinvoimaa ja ennen kaikkea lasten sekä koko perheen hyvinvointia.

kari.angeria@iisalmensanomat.fi

Pilotti tukee alueen elinvoimaa ja ennen kaikkea lasten sekä koko perheen hyvinvointia.

Kommentoi