Mielipide: Kaamos ja korona kutistavat elinpiirin minimiin – Lähiaikoina helpotusta tuovat koronarokote ja päivän pidentyminen

Kun kaamos ja korona masentavat nyt ihmisiä, niin lumi, vuodenvaihteen jälkeen valaistuvat päivät ja mahdollinen koronarokote saattavat puolestaan piristää. Olli Herranen

Lassi Rönkkö

Tämä talvinen lumeton aika on ollut monelle raskasta ja väsyttävää aikaa. Taivas on melkein jatkuvasti lyijynraskaiden pilvien peitossa ja maa tumma ja eloton. Koronan tartuntavaaran vuoksi monet yleiset paikat on suljettu, sekä matkustelua on rajoitettu. Iltaisin kaupungin kadut on aution tyhjiä.

Moni jo odottaa talvea ja lumen tuloa. Valkea lumi antaisi valoa tähän alkutalven harmauteen ja ihmiset pääsisi harrastamaan talvisia liikuntalajeja. Mutta hiihtäminenkään ei vielä onnistu, sillä lumentulo on siirtynyt yhä myöhäisempään ajankohtaan.

Monen ihmisen elinpiiri on kutistunut melkein yksinomaan kotona olemiseen. Sosiaaliset kontaktit on vähentyneet tai melkein loppuneet. Tällaisessa elinpiirissä moni ihminen voi masentua.

Alkutalven mielenkiintoiset ohjelmat televisiossa oli Yhdysvaltojen presidenttivaalit, jännitys säilyi loppuun asti. Julkisuudessa liikkui vaikka minkälaista valeuutista ja herjausta. Yhdysvaltain presidentti, vaalit hävinnyt Rump, ei hevillä tunnustanut hävinneensä vaaleja, vaan kertoili satuja, muutenkin muunneltua totuutta, valehdellen voittaneensa itse vaalit.

Osa hänen kannattajistaan oli kuin järkeä vailla. Tuntui kammottavalta katsoa heidän intoaan ja käytöstään. Mennä aseiden kanssa vaalipaikalle ja pyytää sitten ääntenlaskun keskeyttämistä, kun vastaehdokas on voittamassa vaalit.

Ihminen voi masentua monesta syystä, yksi syy voi olla nämä lyhyet ja pimeät päivät. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät näytä masentuvan mistään asiasta. Vaikka vastoinkäymisiä on, he pääsevät niistä yli.

Voisi olettaa, että presidentti Rumppi masentui, kun hävisi vaalit. Vähän aikaa poissa julkisuudesta olleena hän ilmestyi totisenoloisena taas julkisuuteen, eikä myöntänyt, että hävisi vaalit.

Nyt on melkein uusi normaali, että ihmiset ovat alkaneet pitää suojanaan maskeja tai visiirejä. Näyttää siltä, että koronaan saadaan rokote lähiaikoina. Kun päästään tämän pahimman pimeän ajan ja vuodenvaihteen yli kevättä kohti, päivät pitenee ja valon määrä lisääntyy, on sillä monelle piristävä vaikutus. Pitäisi tässä myös muistaa niitä ystäviä ja kavereitakin käydä katsomassa. Miten ne pärjää, tämmöisenä korona- ja kaamosaikana.

Kommentoi