Mielipide: Väkisin tulee hölmöläisten peiton jatkaminen mieleen – Äänestetyt päättäjät, kantakaa vastuunne

Lähiliikuntalaitteita löytyisi muutaman sadan metrin päästä. Tiina Tynkkynen-Hieta

Jere Polvi

Näkyy kaupungin uimarannalle pukkaavan ns. lähiliikuntalaitteita. Paino näissä selvästi sanalla ”lähi”, nimittäin kyllähän laitteita varsin lähelle jo vasta sijoitettiin, olisiko n. 200–300m päähän Edvin Laineen koulun viereen. Tuntuisi että urheilija nyt sen matkan jaksaisi kävellä ettei nyt kaksin kappalein näin liki tarvittaisi?

Muutoinkin kun miettii näitä erilaisia kaupungin ”investointeja”, tulee väkisin mieleen, mikä/kuka on se taho joka näitä päätöksiä tekee? Lähtökohtaisesti luottamushenkilöt tekevät päätökset, kaupungin palkolliset laittaa päätökset toimeksi. Nyt on jo pelkästään uimarannalle epäkelpoon laituriin syydetty varmastikin pitkälti päälle 100 000 euroa rahaa, ja toiset sata tonnia laiturille vievään tarpeettomaan ramppiin. Kumpaisestakaan en ole nähnyt mitään hankintaa edeltävää julkista keskustelua, ja kaupunkilaistenkin toiveet olivat aivan muuta: hyppytorni, sekä oleskelualue rannan vesilaitoksen kohdalla olevan pusikon tilalle.

Tämä uusi, vielä tekeillä oleva lähiliikuntalaiteviidakko jo asennustyön massiivisista järjestelyistäkin päätellen on jälleen luokassa n. 100 000 euroa.

Onko meidän kaupunginvaltuutetut oikeasti nämä näin päättäneet? Vai onko nämä virkamiesten päähänpistoja?

Kyllä tässä väkisin tulee hölmöläisten peiton jatkaminen mieleen, kun tällaisiin rahaa laitetaan samaan aikaan kun opettajakuntaa lomautetaan. Ja jos nyt joku viisastelee, että luottamushenkilöt ne on nämä investoinnit budjettiin päättäneet ja sen pohjalta toteutettiin, niin lie sinne budjettiin päätetyn myös opettajien palkanmaksukin?

Toistaen itseäni: on aika ottaa lakki kouraan, ja alkaa perkaamaan näitä ei-lakisääteisiä veronmaksajan rahanhassaamisia vähemmäksi! Mitähän kaikkea muuta sitä onkaan ”päätetty” jossakin, veikkaanpa että miljoonaluokan vuosisäästöt löytyisi ihan pelkällä järjen käytöllä, eikä kukaan edes huomaisi kaipaavansa näitä ”loistavia tulevaisuusinvestointeja”.

Miljoonaluokan vuosisäästöt löytyisi ihan pelkällä järjen käytöllä.

Äänestetyt päättäjät, kantakaa vastuunne.

Nettoveronmaksaja

Kommentoi