Mielipide: Haluan uskoa, että muutto ruuhka-Suomesta tänne maalle antaa omalle lapselleni myös näitä ikimuistoisia kokemuksia ja auttavat häntä elämässään

Uuden pienemmän Nivan koulun rakentamiseen Kiuruveden keskustaan olisi tarjolla talkootyövoimaa, mikäli maaseutukoulut säilyisivät. Anni Nieminen

Jenita Lahtinen

Kiuruveden kaupunginhallitus on äänestänyt, että kaksi kyläkoulua säästettäisiin. Kylien yhteistyöryhmässä emme ole tyytyväisiä tähän tulokseen.

Ehdotan, että keskustaan rakennettaisiin uusi pienempi koulu talkootyönä tai osittain talkootyönä, jolloin kustannuksia säästyy. Jos kaikki neljä kyläkoulua saavat jatkaa toimintaansa, osallistuisin mieheni kanssa vapaaehtoistyöhön, jotta uusi pienempi Nivan koulu saataisi rakennettua taajamaan. Olemme molemmat yksinyrittäjiä. Minulla on hyvinvointialanyritys ja miehelläni LVI-alan yritys.

Mieheni tekisi mielellään ilman korvausta putkitöitä koululle, jos kaupunki ostaisi tarvikkeet. Minä puolestani hoitaisin talkoisiin osallistuvien lapsia, jotta lastenhoito ei koidu ongelmaksi irrottautua vapaaehtoistyöhön.

Muutimme tänä vuonna Tuusulasta Kiuruvedelle. Yksi muuton syy oli, että lapsemme pääsee kyläkouluun ja vielä koulun sijainti lähellä kotia oli ehdoton kriteeri päätöksessämme muuttaa melkein 500 kilometrin päähän. Lapseni opiskeli aikaisemmin 1009 oppilaan yhtenäiskoulussa ja olisi kuulunut yhdeksänteen luokkaan asti koulukuljetuksen piiriin. Kokemusta on myös koulukuljetuksesta, kun lapseni eskarilaisena istui yläkoululaisen vieressä koulutaksissa ja joutui kuuntelemaan sopimatonta kielenkäyttöä. Kiuruvedelle meillä ei ollut mitään siteitä aikaisemmin. Luomu Suomen pääkaupunki veti kovasti puoleensa, entisen maanviljelijän tyttärenä parhaat lapsuuden muistoni ovat isäni maatilalta Läyliäisiltä. Kesän alku, kun sain ohjata lehmiä talven jälkeen navetasta laitumelle. Lukuisat lehmien kunniakirjat, jotka peittivät lähes mammalan olohuoneen seinät. Kasteiset kesäaamut, kun isän kanssa ajeltiin kuorma-autolla Hyvinkään torille vihanneksia ja sitä kuuluisaa, Lopen perunaa myymään. Haluan uskoa, että muutto ruuhka-Suomesta tänne maalle antaa omalle lapselleni myös näitä ikimuistoisia kokemuksia ja auttavat häntä elämässään. Tuoreena kiuruvetisenä minua kiinnostaa myös Kiuruveden yläkoulun tilanne. Onko rakennus terve? Lapseni siirtyy sinne opiskelemaan jo kahden vuoden päästä.

Lahnajoen koulun oppilaan äiti

Kommentoi