Vastine Markku Siposelle

Kiuruveden kaupungin johtavien viranhaltijoiden ja Perlacon Oy:n välillä on ilmennyt muutamia virheellisesti tulkittuja lukuja, joista siivouskustannusten mahdollinen kirjaaminen kahdessa kohtaa on yksi valitettava esimerkki. Kustannusten kirjaamismenettelyissä on kuntakohtaisia eroja, mutta saman kustannuksen tai säästön kirjaaminen kahdessa kustannuskohdassa on selvä virhe.Tämäkin virhe olisi pitänyt johtoryhmän ja Perlacon Oy:n Heli Silomäen keskinäisessä palaverissa huomata jo heti projektin valmisteluvaiheessa.

Luottamushenkilönä koen, että valmisteleva työ päätöksenteon pohjaksi on virkavastuussa olevien viranhaltijoiden tehtävä, ja esimerkiksi talouden tasapainotusryhmän nimissä tehty esitys pohjautui täysin viranhaltijoilta saatuihin lukuihin.

Aiemmista laskelmista löytyneiden kirjaamisiin liittyvien epäjohdonmukaisuuksien ja todellisten virheiden myötä asia voi palata takaisin viranhaltijoiden uuteen valmisteluun, jos Kiuruveden kaupunginhallitus näin päättää kokouksessaan 26.10.

Tommi Tikka

Kiuruveden kaupungin talouden tasapainotusryhmän jäsen

Keskustelu