Mielipide: Voidaanko kesäolympialaiset järjestää 2021 heinä-elokuussa?

Mira Potkonen toi pronssia Rion olympialaisista. Onnistuuko sama Tokiossa? Heikki Löfman

Jukka Kääriäinen

Muinaisessa Roomassa vaikutti uskontona stoalaisuus. Stoalaisuus on mielen hyvyyttä, hyvää elämää, mielenrauhaa ja elämä hallintaa.

Japanilaisista löytyy näitä piirteitä ja niitä tarvitaan niin epävarmassa tilanteessa kuin 2021 kesäolympialaiset ovat. Kisat ovat siirretty, ei peruttu.

Voidaanko kesäolympialaiset järjestää 2021 heinä-elokuussa? Koronan taltuttaminen, rokotteen valmistuminen ovat kesken. Nyt on aikaa 8 kuukautta, se ei riitä. Lajikarsintoja taitaa olla pitämättä.

Vuoden 1964 olympialaiset Tokiossa olivat samanlaiset kuin vuoden 1952 olympialaiset Helsingissä. Puhutaan viimeisistä kunnon olympialaisista. On kyllä aika vahva ilmaisu.

Suomi ja Japani ovat kokeneet maailman politiikan, sotatoiminnankin kokemuksena. Molemmat ovat maailman vanhinta kansaa nyt, väestötieteellisen ajan luonne on nyt sellainen.

Kisat 2021 eivät ole vain Japanin kisat. Ne ovat maailman kisat ja niitä käydään jo joka päivä tosiasiallisesti käytännössä, mutta kuitenkaan ei voida käydä. Onneksi maailmalla loppukaudesta tehtiin erinomaisia tuloksia. 8 kuukautta, 7 kuukautta ...aika käy. Eikä se ole häpeä Tokiolle.

Sapporon talvikisat 1972 järjesti Japani, Naganon talvikisat 1998 järjesti Japani, eikä epäonnistunut niissä. Ne säilyy. Riossa 2016 Japani saavutti 41 mitalia ja Suomi 1 mitalin, Mira Potkosen nyrkkeilyn pronssia. Molemmat maat kunnioittavat toisiaan menestyksen erosta huolimatta. Mira Potkosella on mahdollisuus uusia mitali.

Ammunnassa tai nyrkkeilyssä voidaan saavuttaa pientä menestystä.

Iisalmi

Keskustelu