Mielipide: Pannaan myyntiin seurakunnan omistama ainoa rantakohde, joka on vuosikymmeniä palvellut seurakuntalaisia mitä moninaisin tavoin.

Moni on käynyt rippileirin Väärnin leirikeskuksessa. Noora Knapp

Juhani Isosaari

Kyllä meni kahvi väärään kurkkuun, kun avasin Iisalmen Sanomat ja luin uutisen, jossa kerrottiin yhteisen kirkkoneuvoston kokouksen asialistasta koskien Väärnin leirikeskusta. Lapinlahden seurakunnan perustamisen ehtoihin on kuulunut, että seurakunnalla on oltava maaomaisuutta. Ruotsin kamarikollegio päätti 18. marraskuuta 1767 hyväksyä Väärni seurakunnan kappalaisvirkataloksi. Siitä saakka Väärnin puustelli on ollut seurakunnan tärkeä omaisuus.

Myöhemmin seurakunta on hankkinut metsämaita vaihtokaupoilla kunnan kanssa ja suorina ostoina. Seurakuntayhtymään liittymisen myötä huomenlahjoina oli runsaasti selvää rahaa ja suuret metsäomaisuudet.

Tuntuu siltä, että näillä asioilla ei ole ollut päätöksiä valmistelevien henkilöitten arvomaailmassa mitään merkitystä. Ajatella! Pannaan myyntiin seurakunnan omistama ainoa rantakohde, joka on vuosikymmeniä palvellut seurakuntalaisia mitä moninaisin tavoin.

Ei pitäisi ajatella näin, mutta ei voi muutakaan tehdä, kun todeta, että yhtymän hallinto haluaa kostaa lapinlahtelaisille viime keväisen päätöksen, jossa Lapinlahti ei halunnut liittyä yhden seurakunnan malliin. Näinkö toimitaan Iisalmen seurakuntayhtymässä? Olisi odottanut, että asiaa pohdittaessa olisi haluttu neuvotella ja olisi pyydetty vaihtoehtoisia esityksiä.

Olen varma, että lapinlahtelaiset talkoolaiset olisivat ilmoittautuneet talkoisiin leirikeskuksen päärakennuksen purkutöihin. Näin kustannuksia voitaisiin vähentää.

Lisätty kirjoittajan nimi 15.10. klo 20.50

Keskustelu