Mielipide | Luulin jo, että eduskuntatalon remontin myötä olisi tekniikkaa kehitelty niin, ettei huutoäänestystä enää tarvittaisi

Satuinpa pitkästä aikaa seuraamaan valtakunnan päättäjien kyselytuntia. Aikoinaan me äänestämällä valitsimme eduskuntaan fiksuja sekä asiansa osaavia, meidän parhaaksi ajattelevia henkilöitä. Tämä näkemäni tunti osoitti aivan toista. Ymmärrän opposition merkityksen, mutta, mutta. Aikoinaan opetettiin, että yksi henkilö puhuu kerrallaan ja hänen puhettaan arvostetaan, olemalla silloin hiljaa kuunnellen. Liekö nykyiset kansanedustajat kuulleet tällaisesta kunnioituksesta. Oppi ei ainakaan kaikille ole perille mennyt, tai vaan pääkopassa piipahtanut. Oppositiosta kun kyseltiin, niin maltettiin pitää suut kiinni, mutta kun ministeri alkoi vastata, niin mölinä alkoi kuulua, kuin navetassa, jossa vasikkalauma odotteli ruokkijaansa.

Luulin jo, että eduskuntatalon remontin myötä olisi tekniikkaa kehitelty niin, ettei huutoäänestystä enää tarvittaisi. Nykyiset kansanedustajat eivät ole asiasta tietoisia, taikka he eivät hallitse tekniikkaa.

Sitten. Mikä tehtävä on puhemiehellä? Taas vissiin ymmärsin väärin, kun luulin, että hän on eräänlainen järjestyksenpitäjä ja joka jakaa puheenvuoroja tasapuolisesti. Onneksi kaikki edustajat eivät olleet yhtä aikaa paikalla koronasta johtuen. Mikähän mökä salissa silloin olisi ollut.

Ennen 1+1 oli kaksi. Kun seurasin tuntia, niin edustajilla oli erilaisia laskutapoja työllisyyden parantamistilastoihin. Riippuen puolueesta ja missä asemassa olivat. Tietenkin he kaikki olivat oikeassa.

Kun näitä edustajia seurasin, niin ei meillä ole oikeutta mollata tulevia päättäjiä. Sieltä ne esimerkit tulee. Vanhemmilta.

Siilinjärvi