Pääkirjoitus: Käräjäoikeus säilyy Iisalmessa – "Keskustan kannatukselle Ylä-Savossa päätös tekee hyvää, varsinkin kun se sattui sopivasti kuntavaalien alle"

Iisalmen käräjäoikeus sai rahoituksen ensi vuoden budjettiin ja näin ollen uhka istuntopaikan lakkauttamisesta väistyi. Taustalla on pitkä ja sinnikäs taistelu käräjäoikeuden puolesta. Iisalmen toimipisteen lakkauttamispäätös tehtiin viime hallituskaudella, kun Juha Sipilä (kesk.) päätti oikeusministerin esityksestä käräjäoikeusuudistuksesta. Taustalla olivat säästötavoitteet. Iisalmen toimipisteen kohdalla kävi pian selväksi, että istuntopaikan muutos Kuopioon olisi todennäköisesti vain lisännyt kustannuksia. Politiikassa kuitenkin vaikuttavat monet asiat, eikä järki aina voita. Tällä kertaa järki ja sitkeys voittivat. Vaikka lakkautuspäätös tehtiin keskustan ollessa hallituksessa, päätöksen peruminen on kuitenkin voitto erityisesti keskustalle ja täkäläisille keskustapoliitikoille. Se osoittaa, että yläsavolaisten poliitikkojen vaikutusmahdollisuudet eivät ole niin ohuet kuin välillä on julkisuudessakin arveltu. Keskustan kannatukselle Ylä-Savossa päätös todennäköisesti tekee hyvää, varsinkin kun se sattui hyvin sopivasti kuntavaalien alle.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Iisalmen Sanomat VerkkoPlus 4 kk 7,90 €/kk ja käytössäsi näköislehti, verkon rajaton käyttöoikeus ja mobiilisovellus.

Tilaa 4 kk 7,90 €/kk Olen jo tilaaja