Pohjois- ja Itä-Suomi hyötyvät eniten EU-neuvottelujen päätöksistä - oikeusvaltiokehitys kulkee Suomen toivomaan suuntaan

Pohjois- ja Itä-Suomi hyötyvät eniten EU-neuvottelujen päätöksistä, joilla Suomi sai budjettikaudelle 2021–2027 maatalouteen ja aluekehitykseen noin 500 miljoonan erillisen kirjekuoren.

Päätökset ovat osoitus siitä, että vaalitappiosta ja jäsenistön eripurasta huolimatta keskustan osallistuminen Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallituksiin oli oikea, sillä ilman keskustaa maatalous- ja aluekehitysrahojen saaminen olisi vaikeutunut.

EU:n päätös siitä, että EU:n 750 miljardin elvytysrahastosta kolmasosa on käytettävä ilmastotoimiin on "maailman pelastamisen" kannalta hyvä, sillä päälle painava ilmastonmuutos on uhka, ei ainoastaan Suomelle vaan koko maapallolle.

EU:n oikeusvaltiokehitys kulkee Suomen toivomaan suuntaan. Myöhemmin annettavassa asetuksessa tultaneen säätämään, että EU:n myöntämien rahojen palauttamiseen riittää määräenemmistöpäätös, ellei jäsenvaltio noudata oikeusvaltioperiaatetta.

 

Taito Taskinen, Kuopio

Keskustelu