Itä- ja Pohjois-Suomen kuntapäättäjät, menkää opintomatkalle Närpiöön!

Te itä- ja pohjoissuomalaiset kuntapäättäjät ja eritoten maahanmuuttopolitiikasta vastaavat viranomaiset, menkää opintomatkalle Närpiöön, ei minnekään ulkomaille vaikka kohta siinne pääsisittekin. Jos ette osaisikaan toista kotimaista niin näkisitte ja kuulisitte, onhan teillä silmät päässä. Ennen sinne menoa kehottaisin lukemaan Kauppalehden torstain 23. heinäkuuta olleen Närpiötä koskevan Janne Suutarisen ansiokkaan 4-sivuisen artikkelin. Miten pienestä pitäjästä on tullut tomaattibisneksen myötä ja siihen liittyvän muun vihannesten suurin tuottaja ja miten Närpiö voi hyvin.

Kunnassa on lähes 10 000 asukasta, heistä viime vaaleissa RKP:tä äänesti 88 prosenttia. Vierasmaalaisia on noin 1 600, jotka pääasiassa pyörittävät kunnan pääbisnestä, tomaatteihin liittyvää kasvihuone- ja vihannesbisnestä.

Tämän mielipiteeni tarkoitus olisi herätellä synnyinseutuni ihmisille uusia ajatuksia, sillä hyvä esimerkki Närpiö on vain lyhyen automatkan päässä. Artikkelissa oli haastateltu monia, mutta yhtään olevia oloja ruikuttavaa en löytänyt!

 

Jouko Rönkä, entinen Nerohvirran poika, Helsinki

 

Juttua korjattu 27.7. kello 14.53: Korjattu lehden nimi oikeaksi, ei Talouselämä vaan Kauppalehti.

Keskustelu