Turvavälit ovat unohtuneet ja sormia nuollaan hedelmäpusseja avattaessa – Pidetään huolta itsestä ja läheisistämme!

Korona tuli meidän jokaisen elämään kevättalvella. Se paimensi meidät pysymään kotona, sai pelkäämään tartuntaa ja lähes pysäytti koko yhteiskunnan. Kuuliaisesti pidimme turvavälit ja asioimme kaupoissa ja apteekeissa vain tarpeen vaatiessa hanskoihin ja kasvomaskeihin sonnustautuneina. Jokainen media syysi silmillemme päivittäin tietoa kuolleista, sairastuneista ja taudin koko kamaluudesta. Varmasti jokainen alkoi pian kaivata aikaa ennen koronaa, vapaata liikkumista, sosiaalisia kontakteja ja elämää ilman sairauden pelkoa.

Nyt kansakunnalle asetettuja rajoituksia on purettu ja voimme taas hengittää vapaammin. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että korona olisi kadonnut. Päinvastoin, nykyisellä käyttäytymisellä houkuttelemme sen takaisin alta aikayksikön. Kauppojen desinfiointipisteet nököttävät käyttämättöminä ovien pielessä. Turvavälit ovat unohtuneet ja sormia nuollaan hedelmäpusseja avattaessa aivan kuten aina ennenkin. Kesäterassit täyttyvät iloisista juhlijoista, halataan kun tavataan ja hörpitään yhteistä olutta.

Virustautien torjunnassa pääsee pitkälle muutamalla helpolla perusasialla: muista käsienpesu, pidä turvaväli ja pysy kotona, mikäli olet kipeä.

Pidetään huolta itsestä ja läheisistämme!

Eikä ole pahitteeksi huolehtia koronan ryöpyttämistä lähiyrittäjistäkin. Ostetaan omalta kylältä kivijalkakaupoista, matkaillaan lähellä ja pistetään pöytään lähellä tuotettua ruokaa.

Sanna Kauppinen, kaupunginvaltuutettu (sd.), Iisalmi

Keskustelu