Pääkirjoitus 50 vuoden takaa: Apukouluja oli jo kolmessa pitäjässä – muissakin kunnissa erityisopetus oli alkamaisillaan

Iisalmen Sanomien pääkirjoitus torstaina 12.2.1970 käsitteli luonnosasteella olevaa peruskouluasetusta ja lausuntoja, joita oli annettu peruskoulun sääntötoimikunnan ensimmäisestä osamietinnöstä.

Pääkirjoittaja piti hyvänä, että kouluohjesäännössä on ehdotuksen mukaan määrättävä, miten huolehditaan lievästi kehitysvammaisten ja muiden erityisopetusta vaativien lasten opetuksesta siinä tapauksessa, ettei kunnassa ole heitä varten erityisluokkia.

Iisalmessa ja entisessä maalaiskunnassa asia oli ollut jonkinlaisessa järjestyksessä jo kahdeksan vuoden ajan, jolloin kaupungissa oli toiminut apukoulu.

Apukoulu oli aloittanut toimintansa myös Kiuruvedellä ja Sonkajärvellä. Useimmissa muissakin kunnissa erikoisopetusta oli aloitettu tai se oli suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.

Kehitysvammaiset lapset jäivät aikaisemmin kotiin, jos he eivät pystyneet seuraamaan opetusta normaalissa koulussa.

Iisalmen Sanomat julkaisee kerran viikossa pääkirjoituksen 50 vuoden takaa. Julkaisemme kultakin viikolta kiinnostavimman pääkirjoituksen.

Keskustelu