Hattu on oikeassa päässä

Pirjo Nenola

Iisalmelainen sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen vastaanotti viime perjantaina alan arvostetuimman huomionosoituksen, Puupäähatun.

Tikkanen on huomiota herättävän huopahattunsa ansainnut! Ehkäpä Suomen sarjakuvaseura ry olisi voinut noteerata hänet tällä huomionosoituksella jo aikaisemmin.

Tikkasen plakkarissa on jo 1990-luvulta lähtien monenlaisia kilpailuvoittoja ja noteerauksia.

Hänen uransa osoittaa, että myös Iisalmen tapaisella paikkakunnalla voi tehdä taiteellista työtä niin, että se huomataan sekä kotimaassa että ulkomailla.

Petteri Tikkasen sarjakuva-albumeilla on jo ollut kysyntää käännöksinä sekä Saksan että Ranskan markkinoilla.

Hänen tekemänsä havainnot lapsuudesta, nuoruudesta ja elämästä ylipäätään ovat sellaisia, jotka puhuttelevat kaikkialla maailmassa.

Onneksi kotikaupunki ja lähiseutu on myös osannut oman kylän taiteilijan graafista osaamista käyttää hyväkseen. Suuri ja näyttävä tuotantoa esittelevä näyttely kotiseudulla vielä puuttuu – pienempiä toki aiempina vuosina on ollut.

Monesti eri taiteenalojen tekijät katsovat viisaimmaksi muuttaa Etelä-Suomeen, jotta he verkostoituisivat ja olisivat paremmin taiteilijoiden työskentelyn kannalta välttämättömien apurahojen myöntäjien tiedossa.

Tikkanen on päättänyt perheineen jäädä Iisalmeen.

Toki asuminen Ylä-Savossa tarkoittaa matkustamista esiintymään ja opettamaan toisille paikkakunnille, mutta matkustamista myös Etelä-Suomessa asuvien taiteilijoiden työskenteleminen nykyisin vaatii.

Keskustelu