Kotiseutuhenkiset yrittäjät ovat nostamassa Iisalmen yrityskiinteistöjä uuteen kukoistukseen

Neljä yksityishenkilöä osti kaksi kiinteistöä, joissa ovat vuokralla Iltalypsy, Lidl ja M-Kalusto. Ostajana on Timosaurus Oy, jossa ovat mukana Ismo Partanen, Arto Sahlström, Jukka Rissanen ja Timo Partanen. Jani Haanketo

Kari Angeria

Kaupungin veto- ja elinvoimaisuutta voidaan mitata muun muassa sillä, kuinka toimiva ja kehittyvä kiinteistömarkkina siellä on. Tämä pätee myös pieniin ja keskisuuriin kaupunkeihin. Näivettyvän kaupungin yksi merkki on laskevat hinnat ja ylitarjonta kiinteistöistä. Ympäri Suomea on paljon pieniä kaupunkeja, joissa on isoja yritystiloja tyhjillään, koska käyttäjiä ei enää ole.

Iisalmen yrityskiinteistömarkkinoilla on tapahtunut monia isoja muutoksia viime vuosina. Tämä kertoo kaupungin vahvasta elinvoimasta, mutta myös siitä, että Iisalmessa on yrittäjiä, jotka haluavat huolehtia kaupunkinsa pärjäämisestä. Kiinteistöbisnekseen sisältyy aina isoja riskejä, ja rahat tehdään yleensä velalla.

Iisalmelainen yrittäjä Kari Rönkkö on tehnyt tällä saralla viime vuosina ennakkoluulotonta työtä. Hän osti vuonna 2015 Antinkatu 10 -kiinteistön. Rakennus saneerattiin, ja vuonna 2017 se oli täyteen vuokrattu. Yritystalossa on hallitilaa 5 800 neliömetriä ja toimistotilaa 1 200 neliötä. Remontti maksoi toista miljoonaa euroa.

Tämän jälkeen oli vuorossa Iisalmen Sanomien entinen toimitalo Kilpivirrantiellä, joka remontoitiin myös perin pohjin. Myös se rakennus on löytänyt käyttäjänsä.

Kiinteistöjen kehittäminen Iisalmessa ei kuitenkaan jäänyt tähän. Iisalmen Sanomat uutisoi tiistaina, kuinka Ismo Partanen, Timo Partanen, Arto Sahlström ja Jukka Rissanen ostivat kaksi tunnettua kiinteistöä Iisalmessa (28.1.). Toinen on Timosauruksena tunnettu rakennus ja toinen vieressä sijaitseva Lidlin ja M-Kaluston kiinteistö. Ajatuksena on kehittää aluetta entisestään.

On hienoa, että Iisalmessa on ennakkoluulottomia ja kotiseutuhenkisiä yrittäjiä. Yrittäjät ovat alueen talouden ja isänmaan selkäranka.

Keskustelu