Konsensushenkisen punavihreän työ alkoi

Hallitusneuvottelija Antti Rinne (sd.) kasasi kuin kasasikin tulevalle hallitukselleen konsensushenkisen punavihreän kokoonpanon tietääkseni ilman ensimmäistäkään äänestystä, mikä merkinnee poliittisesti kitkatonta yhteistyötä kansakunnan asioiden hoitamiseksi perustuslain säätämillä ohjeistuksilla pykälineen.

Lapsilisien indeksikorotukset, 50 euroa nettona pieneläkeläisille, täysimääräiset hävittäjähankinnat (64 kappaletta), mutta eritoten valtakunnallinen aikataulutettu ilmasto-ohjelma, joka on jopa haasteellisin. Tässä on vain muutama esimerkki.

Valtakunnallinen sote-hanke näyttäisi lopultakin sitten 2000-luvun Paras-hankkeen alkumetrien myötä saavuttavan Rinteen hallituksen vetämänä maalinsa. Aikaisemmat hallitukset ovat yksi toisensa jälkeen totaalisesti epäonnistuneet konsensuksen puutteineen.

Eläkeläisiä on iät ja ajat käytetty ja alistettu tämän valtakunnan menojen maksumiehiksi / -naisiksi, vaikka eläkerahastot pursuavat valuuttoja yli äyräidensä. Eläkeläisten ostovoimasta on hävinnyt vuosina 1996–2018 kokonaista 31,5 prosenttia (IS), joten viimeistään nyt tulisi Antti Rinteen viisikymppisensä lisäksi sitoa myös eläkkeet indeksiin, jota aikaisemmat hallitukset ovat yksi toisensa jälkeen leikelleet pois.

Raimo Rönkkö, Somero

Keskustelu