Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avaruutta ja selkeyttä tuovalla laattatrendille ei vieläkään näy loppua – Tästä syystä sisustamista kannattaa ennakoida jo oman kodin suunnitteluvaiheessa

RTV:n asiantuntevat myyjät ja laajat valikoimat takaavat, että jokainen löytää ratkaisut omannäköiseen kotiin.

Mainos | Ajatonta ja klassista. Kukapa ei haluaisi, että oma koti näyttää vuosienkin vierähdettyä yhä tyylikkäältä ja pinnoiltaan siistiltä? Hyvään sisustussuunnitteluun yhdistyvät esteettiset ja käytännölliset valinnat.

RTV Kuopion suunnitteleva myyjä, sisustusarkkitehti Tiia Kiiskinen kertoo, että viime vuosien trendiratkaisu, suuret laatat, eivät ole katomassa mihinkään. Tähän on syynsä, sillä suuret laatat yksinkertaisesti tekevät tilasta avaramman.

– Mitä isompi koko, sitä laakeammalta näyttää. Tilasta tulee selkeälinjaisempi, Kiiskinen summaa.

Ehdotonta plussaa on, että suurten laattojen mukana tulee myös vähemmän saumapintaa.

– Saumojen puhdistaminen ei taida olla kenenkään suosikki, Kiiskinen naurahtaa.

– Lisäksi laattojen kuviointi tulee isoissa laatoissa paremmin esille.

Kiiskisen mukaan kehityssuunta on, että laattojen koot kasvavat entisestään. Yleensä suuret laatat mielletään pienempiä hintavammiksi, mutta Kiiskinen kehottaa tutustumaan rohkeasti esimerkiksi RTV:n laajoihin valikoimiin. Isoja laattoja ei kannata suotta pelätä.

– Lopputulos ei välttämättä ole juurikaan kalliimpi. Erilaisia hintaluokkia löytyy myös isoimmista laatoista.

Jos liian pelkistetty tyyli ei tunnu omalta jutulta, Kiiskinen kehottaa käyttämään oman kylpyhuoneen tai muun laatoitettavan tilan ilmeessä vaikkapa pienempiä korostelaattoja.

– Tänä päivänä myös asentajilla on kokemusta kaikenkokoisten laattojen asennuksesta, kunhan pohjatyöt ovat tasaiset. Tämä kyllä pätee myös pienemmissä laatoissa. Asennettavaakin on periaatteessa vähemmän, kun on isompi laatta kyseessä.

Tule tutustumaan uuteen myymälään

RTV:n uudessa Iisalmen myymälässä (Kivirannantie 6) on vastavalmistunut kylpyhuonekalusteiden näyttely, jossa on esillä näyttävä kokonaisuus kylpyhuonekalusteita ja laattoja.

– Asiakkaat ovat kovasti kehuneet uutta myymälää. Yleisin mitä kuulee, on että onpa valoisaa ja avaraa. Asiakkaat ovat myös kehuneet kylpyhuonekaluosaston tyylikkäitä kokonaisuuksia, kertoo Iisalmen myymälän sisustusmyyjä Sonja Leskinen.

Sonja kertoo tykkäävänsä työssään etenkin siitä, että työn kautta voi kohdata erilaisia ihmisiä ja heidän kotejaan.

– Tähtihetkiä on, kun asiakas tulee pitkän tai lyhyemmän yhteistyön jälkeen esittelemään kuvia uudistuneesta kodin ilmeestä tai maalaamastaan huonekalusta. johon katsottiin yhdessä väri ja sopiva maali, työohjeet ja välineet.

– Ja se, kuinka kiitollisuus hyvästä palvelusta ja suunnittelusta aidosti välittyy asiakkaan kasvoilta.

Suunnittelutyössä ja materiaalivalinnoissa Sonjalle tärkeää on, että toimivuus ja käytännöllisyys yhdistyvät tyylikkyyteen ja ajattomuuteen.

– Tykkään rohkeasti katsoa asioita erilaisista näkökulmista ja luoda tilaan väriharmonian.

Ennakoi sisustamista ja rakennusvaiheessa

Kaikki eivät tule ajatelleeksi sisustusasioita esimerkiksi omakotitaloa suunnitellessa, mutta kyllä kannattaisi. Jos haluaa itselleen enemmän valinnanvapautta, esimerkiksi lattiakaivoa ei kannattaisi sijoittaa keskelle pesutilan lattiaa.

– Jos kaivo on mahdollista sijoittaa seinän viereen, kaadot voidaan tehdä vain yhteen suuntaan. Silloin isojen laattojen käyttäminen tulee mahdolliseksi, vinkkaa RTV:n aluejohtaja Jouko Tarvonen.

– Usein LVI-suunnittelija tuuppaa kaivon keskelle lattiaa, jolloin rakennuttajan vaihtoehdot pienenevät.

Erityisen hyvä suunnitteluapu on RTV:n palveluihin kuuluva 3D-mallinnus, jonka avulla erilaisten ratkaisujen hahmottaminen on helppoa pienellä vaivalla. RTV:n asiantuntevat myyjät auttavat myös kylpyhuoneen väri- ja kalustevalinnoissa tai vaikkapa muiden tilojen maali- ja tapettivalinnoissa.

Yksityiskohtiakaan ei kannata unohtaa. Kauniisti laatoitettu tila viimeistellään harkitusti valituilla kalusteilla, hanoilla ja kokonaisuuden kruunaavilla vetimillä.

On silti hyvä muistaa, että sisustamisessa tehdään kotia itselle. Tästä syystä omat mieltymykset kannattaa tuoda rohkeasti esille!

– Jos väreistä puhutaan, niin maanläheiset sävyt ovat olleet trendikkäitä jo pitkään. Niin laatoissa kuin tapeteissakin löytyy tyylikkäitä pintoja, kuten kivikuvioita ja vanhaa patinaa. Yksi tapa saada erilaista ilmettä sisustukseen ovat puujäljitelmälaatat, jotka ovat tehneet tuloaan, vinkkaa Tiia Kiiskinen.

– Omannäköisyys on kuitenkin se juttu. Tänä päivänä kirkkaitakin värejä ja erilaisia yhdistelmiä kokeillaan entistä rohkeammin, vain taivas on rajana, Kiiskinen kannustaa.

Suunnittelevan myyjän mukaan mikään ei voita omassa työssä sitä, kun asiakas on tyytyväinen sisustuksensa lopputulokseen.

– Asiakkaiden positiivinen palaute on ollut aina kantava voima, Kiiskinen hymyilee.