Mainos: Kaisanet oy

Valokuidun käyttäjiä yhdistää tyytyväisyys yhteyksien luotettavuuteen

Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen sanoo, että valokuituyhteyksien kysyntä on kasvanut voimakkaasti etätyön ja -opiskelun yleistymisen myötä.

Mainos | Tuoreen tutkimuksen mukaan valokuitu on mahdollistanut sujuvan etätyön ja -opiskelun myös maaseudulla.

Toimintavarmojen ja nopeiden nettiyhteyksien merkitys on korostunut korona-aikana, mikä on johtanut merkittävään valokuituyhteyksien kysynnän kasvuun koko Suomessa.

- Nopeiden yhteyksien tarvetta kodeissa on lisännyt erityisesti samanaikainen etätyö, etäopiskelu sekä viihdepalvelujen käyttö, Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen kertoo.

Finnet-liitto ry:n maaliskuussa teettämän tutkimuksen mukaan valokuidun monet vahvuudet ovat osoittautuneet korvaamattomiksi juuri Moilasen mainitsemassa tilanteessa: valokuituyhteyksien käyttäjillä on ollut verkkoyhteyden häiriöitä vähiten kaikista vastaajista. Peräti 95 prosenttia vastaajista kertoo olevansa erittäin tai melko tyytyväisiä kuituun, ja 83 prosenttia ei aio luopua tai ei usko luopuvansa kuidusta, kun on sen kerran hankkinut.

- Valokuidun ylivoimaisuus ei ole meille yllätys. Valokuitu on vakain, energiatehokkain ja luotettavin yhteys. Jos halutaan sujuvaa ja tuottavaa etätyöntekoa, niin kuidulle ei ole vaihtoehtoa, sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen.

Jani Moilasen mukaan kuitu ei ole ainoastaan yksittäisten etätyöntekijöiden pelastus, vaan se nousee samasta syystä erityisen merkittäväksi tekijäksi alueen elinvoiman kannalta.

- Pitkien etäisyyksien alueellamme yritysten pärjääminen ja tehokas toiminta edellyttää vakaata ja nopeaa tietoliikenneyhteyttä, jonka valokuituteknologia voi ylivoimaisesti tarjota. Samalla toimivat yhteydet vähentävät ympäristöä kuormittavaa liikkumisen tarvetta.

Finnet-liiton tutkimuksen mukaan työelämän muutos on pysyvä: Etätöitä nyt tekevistä suomalaisista kaksi kolmasosaa aikoo jatkaa etätöiden tekoa useammin verrattuna koronapandemiaa edeltävään aikaan. Jarmo Matilaisen mukaan hyvät kokemukset ovat havahduttaneet ihmiset huomaamaan, että paikkariippumaton työ sekä työmatkoihin kuluvan ajan vapautuminen hyötykäyttöön ovat avanneet aivan uusia mahdollisuuksia.

- Fiksuimmat työnantajat kehittävät nyt tapoja tukea monipaikkaista työtä, mikä tuo heille jatkossa tuottavimmat työntekijät. Ihmiset haluavat enemmän mahdollisuuksia työntekoon, yrittämiseen, itsensä kehittämiseen ja vapaa-aikaan. Luotettava ja nopea verkkoyhteys on tässä avainasemassa.

Kokonaisuuteen ei luonnollisesti kuulu vain työ ja opiskelu, vaan koko muukin arkielämä.

- Myös viihdepalvelut sekä terveydenhuoltoon liittyvät palvelut kehittyvät koko ajan ja vaativat yhä nopeampia ja luotettavampia yhteyksiä, Jani Moilanen sanoo.

Kaisanet valmistautuu tulevaan rakentamalla parhaillaan lisää kuituverkkoja niin Kainuussa, Ylä-Savossa kuin Pohjois-Karjalankin alueella yhteistyössä kuntien, elinkeinoelämän ja kyläyhteisöjen kanssa. Jani Moilanen sanoo, että mahdollisimman laaja palveluja tarvitseva osallistujajoukko sekä julkinen tuki pitkien etäisyyksien alueille takaavat hankkeiden menestyksekkään toteutuksen.

- Kaisanet tekee yhteistyötä muun muassa kyläyhteisöjen ja osuuskuntien kanssa hakemalla uusia malleja nopeiden valokuituyhteyksien toteuttamiseksi alueella. Jos yhteysasiat askarruttaa niin Kaisanettiin kannattaa olla yhteydessä!

Kaisanet Oy on Kainuun, Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla toimiva verkkopalveluiden, tietoliikenteen, ICT-palveluiden ja digitalisaation asian-tuntijayritys. Meiltä saat digitaaliset ratkaisut arjen ja juhlan sujumiseksi se-kä laitteet ja liittymät. Kaikki mitä yhteydenpitoon tarvitset.

Asiakaspalvelu 0800 391 234 avoinna ma-pe klo 8-17,

asiakaspalvelu@kaisanet.fi

www.kaisanet.fi