Mainos: Iisalmen Vasemmisto ry

Töitä tehdään vaalien välilläkin

Iisalmen Vasemmisto valmistautuu kuntavaaleihin luottavaisin mielin. Edellisen valtuustokauden aloitteiden kautta tapahtuneet kaupungin kehitysaskeleet antavat vahvan nojan myös tulevaisuuteen.

Iisalmen Vasemmistolla on asiantuntevia ja osaavia ehdokkaita listoillaan yrittäjistä sote-asiantuntijoihin. Syystäkin puheenjohtaja Kirsti Puurunen puhkuu intoa vaalipäivän lähestyessä.

Mainos | Kymmenen vuotta yhdistystä luotsannut Kirsti Puurunen onkin tyytyväinen päättyvän vaalikauden aikaansaannoksiin.

- Kuluneella valtuustokaudella tekemämme aloite kotipalvelun työntekijöiden lisäämisestä on toteutunut, vaikka vajetta on yhä. Toinen kaikkia kuntalaisia koskettava aloite Paloisvuoren liikuntakeskuksen uudistamisesta nykyaikaan ja esteettömäksi on nyt toteutumassa. Kolmantena haluan mainita laillisen graffitiseinän toteuttamisen nuorille, jotta heillekin tarjotaan tekemistä vapaa-ajalla. Eli töitä tehdään vaalien välilläkin, Puurunen painottaa.

Sosiaali- ja terveysasiat, kansalaisten yhdenvertaisuus ja matalankynnyksen palvelujen tavoitettavuus ovat vasemmistolle tärkeitä teemoja näissäkin vaaleissa. Erityisesti ikääntyvien asema huolestuttaa, siksi ikäihmisten yhteisöllinen asuminen on haluttu nostaa yhdeksi kärkiteemoista. Aloite siitäkin on jo tehty.

-Meillä on kehitettävä ikääntyneille niin sanottua välimallin yhteisöasumista vaihtoehdoksi kotona asumiseen tai tehostettuun palveluasumiseen, esimerkiksi senioritaloja tai esteettömiä vuokra-asuntoja. Monet ikääntyneet pärjäävät vielä vähemmälla tuella, kun ympärillä on muuten turvallinen ja toimiva ympäristö.

Kirsti Puurusella on pitkä kokemus takana kuntasektorilla, se tuo sopivasti perspektiiviä asioihin. ”Kuuntelen enemmän kuin puhun. Kun otan jotain hoitaakseni, mietin ensin, miten se on paras toteuttaa.”

Tavoitteena yhden luukun toimintamalli

Toinen tärkeä teema on terveyskeskusmaksujen poistaminen tai edes kohtuullistaminen. Nyt maksuja on ulosotossa eikä niiden perintäkään ole maksutonta. Lainsäädännöllisesti tämä olisi mahdollista, jos yhteistä halua löytyy.

-On ihan kohtuutonta, että maksuja on ulosotossa. Se ei ole järkevää toimintaa. Yksityiset perintäyritykset ottavat oman siivunsa kakusta, jos siihen annetaan mahdollisuus. Meidän ehdotuksemme on, että maksu joko poistettaisiin kaikilta tai sitten jätetään perimättä niiltä, joilla maksukyky on heikko. Laki antaa tähän kyllä mahdollisuuden.

Työnsarkaa riittää siis uudellekin valtuustolle. Itse aktiivisena liikkujana Puurunen muistuttaa myös ennaltaehkäisevän toiminnan kehittämisestä. Matalan kynnyksen lähipalvelujen turvaaminen on vasemmiston työlistalla tulevallakin valtuustokaudella.

-Tietyt palvelut kuten neuvolat, lääkärillä käynti tai terveydenhoitajan vastaanotto pitää olla lähipalveluna. Siihen kun lisätään monikanavaisuus, niin asiakas voi käyttää palveluja haluamallaan tavalla ja saavutettavuus on varmistettu. Ihannetilanne olisi lisäksi yhden luukun periaate vauvasta vaariin, Puurunen visioi.

Iisalmen elinvoimaisuus säilyy, kun kuntalaisilla on palveluja tarjolla ja asukkaiden hyvinvointiin ja koulutusmahdollisuuksiin panostetaan. Se vetää silloin myös osaavaa työvoimaa puoleensa.

-Iisalmihan on koulutuskaupunki. Täällä on kaikki koulutusasteet, myös yliopistotutkinnon voi suorittaa avoimen väylän kautta. Kun taataan kuntalaisille hyvät peruspalvelut ja monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet, niin osaavan työvoiman saatavuuskin helpottuu. Näiden asioiden puolesta me Vasemmistossa teemme töitä.

Iisalmen Vasemmiston tärkeimmät vaaliteemat 2021

Varhaiskasvatusta kaikille: Tuotetaan varhaiskasvatuspalvelut kunnan omana palveluna, jota yksityinen sektori täydentää.

Kohtuulliset ryhmäkoot terveissä kouluissa: Panostetaan uudisrakentamiseen ja turvalliseen koulumatkaan.

Soten asiakasmaksut alas ja saatavuus kuntoon: Vastaanotolle on päästävä viikon sisällä maksutta.

Ikäihmisille: Varmistetaan hyvä hoiva niin kotona kuin palvelutaloissa

Kaikille oikeus kulttuuriin ja liikuntaan: Tarjotaan monipuoliset mahdollisuudet järjestettyyn ja vapaamuotoiseen liikuntaan ja taiteen harrastamiseen.

Iisalmen Vasemmisto ry.

https://iisalmi.vas.fi/

Tavoitat meidät myös facebookista Iisalmen Vasemmisto ja olemme mukana puolueen vaalitapahtumissa.