tiistai 23.4.2018
Yrjö, Jyrki, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä
Kaupallinen yhteistyö

Ideariihi + budjettiriihi = Webbiriihi

Yrityksen toiminnan ydin, palvelut, toimiala

Webbiriihi on lapinlahtelainen yhden miehen ICT-alan yritys joka tarjoaa verkkosivujen rakentamis- ja päivityspalvelua yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Yritys on verkostoitunut tietotekniikkaa myyvän yrityksen ja ammattiohjelmoijan kanssa. Myös mainostoimistoihin ollaan usein yhteydessä.
Toinen palvelu on tietokoneiden ohjelmallinen huolto- ja konsultointipalvelu (ei varaosamyyntiä) sekä asiakkaan tiloissa, että yrityksen toimipisteessä.
Kolmas palvelu on lähinnä kotitalouksille suunnattu, omatallenteisten video- ja äänikasettien digitointi ja tarvittaessa myös editointi.

Yrityksen historia

Yrittäjä Jari Tikkanen kiinnostui tietotekniikasta viime vuosituhannen loppupuolella jolloin hän kävi muutamia alan kursseja Lapinlahdella ja Iisalmessa. Vuosituhannen vaihteessa Jari suoritti tietojenkäsittelyn erikoisammattitutkinnon Iisalmessa ja siitä alkaen hän on työskennellyt verkkosivustojen parissa.
Jari rakensi ja päivitti verkkosivustoja noin 10 vuoden ajan ”puoliyrittäjänä” Lapinlahden Mikroasema Oy:n työllistämänä siten, että hän hankki asiakkaansa pääsääntöisesti itse, mutta asiakkaiden laskutus tapahtui Mikroaseman kautta.
Vuoden 2009 lopussa mies suoritti yrittäjäkurssin ja 1.1.2010 hän aloitti itsenäisenä yrittäjänä. Toimipisteenä on koko ajan ollut yrittäjän koti jossa yksi huone on varattu yritystoimintaan.

Jaria kiinnosti alusta saakka myös itse tietokoneen ja siihen aikaan hän kokosi kaikki tietokoneensa osista itse, niin huoltopalvelu tuli luonnollisena osana mukaan liiketoimintaan.

Koska video- ja varsinkin äänikasetit alkoivat jäädä pois käytöstä huomasi yrittäjä tässä mahdollisuuden lisäansioihin tarjoamalla kasettien digitointipalvelua. Omatallenteisia VHS-, 8mm- ja MiniDV-videokasetteja sekä C-äänikasetteja tulikin alussa runsaasti digitoitavaksi.

Yrityksen vahvuuksina pidetään nopeaa reagointiaikaa palvelupyyntöihin, luotettavuutta ja kohtuullista hintatasoa.

Webbiriihen markkina- tai toiminta-alue

Verkkosivustojen osalta markkina-alueena on koko suomi koska asiat pystytään hoitamaan tarvittaessa kokonaan sähköpostitse ja puhelimitse.
Tietokoneiden huoltopalvelua käyttävät enimmäkseen lapinlahtelaiset, mutta Jari on tehnyt keikkoja myös Iisalmeen ja Maaningalle.
Digitointipalvelussa ei myöskään ole maantieteellistä estettä koska kasetit ovat kevyitä ja siten edullisesti postitettavissa. Lähes kaikki digitointia ostaneet asiakkaat ovat kuitenkin Pohjois-Savon alueelta.

Verkkosivustojen rakentamisessa ja niiden päivittämisessä tulee ajoittain tilanteita joissa sivuja tai sisältöä tulee sovittua enemmän niin silloin taksaa on jouduttu tarkistamaan myös kesken urakan. Pääsääntöisesti kuitenkin Webbiriihi suorittaa vastaanotetun työtilauksen siinä ajassa ja niillä kustannuksilla jotka alunperin on sovittu.

Muistettavaa

Jari on huomannut, että useat asiakkaat ajattelevat 4-5 vuotiaan tietokoneen olevan kierrätystavaraa, mutta näin ei lähellekään aina ole. Monesti vanhakin kone on vielä täysin käyttökelpoinen kun vain käyttöjärjestelmän ja käytetyt ohjelmat asennetaan muutaman vuoden välein uudestaan.

Jos hallussasi on vielä vanhoja, omatallenteisia video- tai äänikasetteja joiden sisällön haluat säilyttää niin vie ihmeessä ”aarteesi” Jarille digitoitavaksi.

Webbiriihi palvelee myös kesäisin ilman pitkiä lomajaksoja. Tosin yrittäjänkin on joskus levättävä pitempään kuin pelkät sunnuntait. Lomalla oloista ilmoitetaan aina yrityksen verkkosivustossa ja Facebook-sivulla.

Mukavaa kesää kaikille 😀

Yrityksen yhteystiedot

Jari Tikkanen
Webbiriihi
Iisakinkuja 8, 73100 Lapinlahti
Avoinna 8-17, la 10-14 (varauksella)
jari@webbiriihi.fi
http://webbiriihi.fi
https://www.facebook.com/Webbiriihi
040 749 1363