torstai 22.2.2018
Tuulikki, Tuuli, Hilda, Tuulia

Uutta pukkaa

Marraskuun ensimmäisenä päivänä aamulla avasin ensimmäistä kertaa Lapinlahden seurakunnan viraston oven ja kävelin ensimmäisen kerran uuteen työhuoneeseeni Lapinlahden seurakunnan uutena seurakuntapastorina. Kaikki ympärilläni oli uutta – työntekijät, rakennukset, kylät, reitit, seurakuntalaiset – koko seurakunta.

Ensimmäinen työpäivä on aina se kaikkein hämmentävin. Silloin tavallisesti saa avaimet ja kaikenlaiset järjestelmien tunnukset (ynnä opi ne ulkoa), tilojen esittelyt ja parkkipaikkakierroksen, tutustuu joukkoon työntekijöitä ja perehdytyssuunnitelmat sekä antaa oma lyhyen esittely itsestään. Sitten annetaan kalenteri eteen, työ- ja vapaapäivälistat lähikuukausille ja ensimmäisen kuukauden työtehtävät. Sivussa suntio mittailee silmämääräisesti äijän pituutta ja profetoi oikeaa alban kokoa jumalanpalveluksia varten.

Viikon aikana olen nähnyt ison määrän uusia kasvoja ja nimiä. Harmi, että harva niistä on vielä piirtynyt yhdistelmänä mieleeni. Kaikki ei jää yhdeltä istumalta päähän, vaan varmasti kuukausien ajan tulen kysymään uudestaan ja uudestaan milloin kenenkin nimeä – jopa seurakuntayhtymän työntekijöiltä.

Minulla on edessäni todellinen ”uusi vuosi”, koska työtapojen, perustoiminnan ja ylipäätään ihmisten oppimiseen menee kalenterivuosi. Sitten suunnilleen ymmärtää, miten tämä homma kulkee. Mutta nyt saan kysyä, tutustua ja perehtyä ajan kanssa. Tästä se starttaa ja pian jo tuttuja ollaan niin työn kuin immeisten kanssa.

Se tässä on todellisena onnena, että yksi uusi asia pysyy aina vanhana tuttuna: evankeliumi. Viesti armollisesta Jumalasta ja Jeesuksen pelastustyöstä säilyy joka päivälle uutena ja raikkaana. Siitä se tämäkin mies ponnistaa uuteen aamuun ja aloittaa joka päivä työnsä uudelleen rukouksen kautta. Luojan käden huomassa ja siunauksen varassa, sekä seurakuntalaisten esirukousten saattelemana työssäni olen saanut aloittaa.

Seurakuntapastori
Ville Hassinen
Lapinlahden seurakunta


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *