EmediateAd

Omatalon on tarkoitus turvata talonrakennus

27.5.2012 13:03 Tommi Korpihalla

Pitkän linjan yrittäjä, sonkajärveläistä taloteollisuutta pitkään seurannut Ilkka Brotherus näkee kunnanhallituksen käsittelyyn huomenna tulevan suunnatun osakeannin lähes ainoana mahdollisuutena, jos sonkajärveläiset työpaikat halutaan säilyttää.

- Yrityselämässä ei aina mene niin kuin toivoo. Välillä tulee turpaan ihan kunnolla ja pudotaan kanveesiin, mutta kun kongi kumahtaa uudelleen, pitää vaan nousta ylös ja jatkaa taistelua.

Nyt kongi on soimassa Sonkajärvellä ja seuraava erä alkamassa. Brotheruksen mukaan kevään aikana syntynyt ratkaisu suunnatusta osakeannista oli paras mitä näin nopeasti saatiin aikaiseksi.

Brotheruksen ja Finndomon suunnitelma A oli löytää Omatalon pelastajiksi ulkopuolisia rahoittajia.

- Kun viimeisetkin ulkopuoliset vaihtoehdot vetäytyivät hankkeesta, piti meidän nopeasti keksiä suunnitelma B. Siinä kunta astui mukaan kuvioon, Brotherus sanoo.

Uudet omistajat piti löytää pääsiäisen - tarkalleen ottaen kiirastorstaina - aikaan nopeasti. Ei ollut aikaa kysellä kaikilta mahdollisilta halukkailta, olisiko kiinnostusta.

- Monesti kurki kuolee ennen kuin suo sulaa. Meidän oli pääsiäisenä pakko löytää ratkaisu nopeasti, sillä muuten edessä olisi saattanut olla vielä tylympi tie.

Uutinen on luettavissa kokonaan päivän lehdessä ja verkkopalvelun näköislehdessä.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi