Iisalmelle tunnustusta maahanmuuttotyöstä

13.9.2012 13:02
Kuva: Tarja Tikkanen

Maahanmuuttoneuvoja Kaja Rahkema otti Etno-palkinnon yllättynein ja iloisin mielin vastaan.

Tarja Tikkanen

Iisalmen kaupunki palkittiin keskiviikkona Helsingin Kuntamarkkinoilla Etnisten suhteiden neuvottelukunnan valtakunnallisella Etno-palkinnolla.

Neuvottelukunnan mukaan Iisalmi kantaa esimerkillisesti vastuuta kansainvälisen suojelun tarjoamisesta. Myönteiset päätökset pakolaisten vastaanottamisesta on tehty tänä vuonna paitsi Iisalmessa, myös Lapinlahdella ja Sonkajärvellä.

Kaupungissa tehty aktiivinen kotouttamistyö ja sen onnistunut toteuttaminen saavat palkitsijoilta kiitosta.

- Suunnitelmallista maahanmuuttotyötä tehdään monessa paikassa, mutta Iisalmessa erityistä on kehityshenkinen ote ja orientoituminen tulevaisuuteen. Alueen päättäjät ovat sitoutuneita maahanmuuttotyön kehittämiseen, mikä näkyy myös tahtona kotouttaa maahanmuuttajat uuteen kotikuntaansa, Etnisten suhteiden neuvottelukunnan pääsihteeri Peter Kariuki sanoo.

Iisalmessa tehty työ on Kariukin mukaan osoitus siitä, että laadukasta ja toimivaa maahanmuuttotyötä on mahdollista toteuttaa pienemmilläkin paikkakunnilla.

Etno-palkinnon ottivat Helsingissä vastaan Ylä-Savon kuntien yhteinen maahanmuuttoneuvoja Kaja Rahkema, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouni Toppinen, kaupunginvaltuuston jäsen Kyösti Kauppinen sekä kehittämispäällikkö Riitta Topelius.

Uutinen on luettavissa kokonaan päivän lehdessä ja verkkopalvelun näköislehdessä.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi