EmediateAd

Salmea kierrettiin jälleen

21.5.2012 13:01
Kuva: Riitta Kumpulainen

Reilu 300 naista osallistui sunnuntaina Salmen Kiertoon.

Arto Myöhänen

Iisalmen Visa vei naisten liikuntatapahtuman, Salmen Kierron, ensimmäisen kerran kaupungin torille, jossa nähtiin iltapäivän aikana hyvin monenlaisia oheistapahtumia. Järjestelyissä ensimmäistä kertaa voimakkaammin mukana ollut Iisalmen Naisvoimistelijat esitteli tanssiesityksin repertuaaliaan, ja torilla riitti hieman tuulisesta säästä huolimatta kohtalaisen mukavasti ihmisiä.

Salmen Kiertoon otti tänä keväänä osaa hieman alle 350 naista, joten osallistujien määrä noudatteli viime vuosien linjaa.

Jo aikaisemmin päivällä juostu Salmen puolikas keräsi puolestaan noin 50 puolimaratonin juoksijaa mukaansa.

Salmen puolikas oli virallinen puolimaraton, vaikkei juoksijoita varsinaisesti paremmusjärjestykseen laitettukaan.

Salmen puolikas juostiin kolmena seitsemän kilometrin lenkkinä. Lenkki lähti torilta kohti Luuniemeä, jonka kärki kierrettiin ja juoksijat hölkyttelivät Riistakatua aina Kirkosalmentielle saakka. Sieltä askeleet suunnattiin rantareittiä takaisin kohti toria.

Salmen Kierron lenkki oli tismalleen sama, mutta kävelijät kiersivät lenkin vain kerran.

Tosin taisivat innokkaimmat tehdä vielä yhden ylimääräisen lenkin.

Torilla oli mahdollista esitellä seurojen tai yhdistysten toimintaa. Mukaan oli tullut muun muassa Iisalmen Judoseura, jonka nuoret judokat jakoivat ihmisille tietoa seuran toiminnasta.

Judoseuran päivän nuorimpiin tietoiskujen jakajiin kuuluivat 10-vuotias Jenni Väisänen ja häntä vuotta vanhempi Nea Laukkanen.

- Me yritetään jakaa ihmisille näitä lappuja, joissa kerrotaan meidän seuran toiminnasta. Vielä emme ole yhtään lappua antaneet, mutta kohta on tarkoituksena lappujen jakaminen aloittaa, kertoivat Jenni ja Nea.

Tytöt ovat olleet Judoseuran toiminnassa mukana kaksi vuotta, ja monenlaisia uusia asioita on hihaan tarttunut.

- Parasta ovat olleet taitoharjoitteet. Minä osaan jo tehdä päälläseisonnan ja jollain lailla myös kärrynpyörän. Harkoissa on aina kivaa!, sanoi Jenni.

Torilla pystyi päivän aikana myös zumbaamaan, ja lasten suosikkipaikka löytyi torin eteläkulmasta - pomppulinnassa näkyi hiki irtoavan helpostikin!

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi