Rahaa hyvään tarkoitukseen

21.12.2008 12:01
Kuva: Riitta Kumpulainen

Wayne Gretzky alias Mikko Leppilampi kävi näyttämässä kaukalossa huippukiekkoilijan taitoja. Tempaus huvitti Sami Kapasta ja tuomari Haista Kukkaselle tuli hoppu tähtikiekkoilijan edestä.

Jenni Kivioja

Huippukiekkoilijat ja viihdetaiteilijat järjestivät melkoisen show'n lauantaina Iisalmessa, kun kaukalossa kohtasivat Halavatun Papat ja Pietarinkadun Oilersin. Hyväntekeväisyysottelua oli seuraamassa täpötäysi jäähalli.

Meno oli hurjaa ja huumoripitoista alusta loppuun; mitä muutakaan voi olettaa, jos ottelun tuomarinakin toimi Haista Kukkanen. Katsomon puolella viihdytyksestä vastasi HIFK:n Wild Cats -cheerleederit.

Ottelun ensimmäisen maalin teki Pappojen juniorikentällinen heti pelin alettua. Sen jälkeen maaliverkot pöllysivät melkoisen tiuhaan molemmissa päädyissä. Pappojen päädyssä hieman useammin.

Taiturikiekkoa esitteli Sami Kapasen kentällinen, jossa pelasivat myös hänen isänsä Hannu ja poikansa Jasper sekä Vieremän ylpeys Juha Vidgren. Hyvän vastineen Oilersista antoivat Mikko Leppilampi ja Pelicansin liigamiehet Vili Sopanen ja Erik Kakko.

Pöytäkirjamerkinnät olivat varmasti sekavat ottelun päätyttyä, sillä Papat ostivat kesken ottelun Mato Valtosen joukkueeseensa ja Hannu Kapanen kiekkoili välillä Oilersissa. Mikko Leppilampi kunnostautui välillä myös Wayne Gretzkynä.

Halavatun Pappojen Jamppa Kääriäinen oli hyvin innoissaan kaikesta ympärillään tapahtumasta. Hän mittaili sykettään erätauoillakin. Ennen haastattelua syke oli 122 ja haastattelun aikana 136.

Pappojen riveissä pelannut Jukka Laaksonen oli myös iloinen tapahtumasta.

- Kivaa on ollut. Älyttömän nastaa, että paikalle saapui paljon ihmisiä. Rahat menevät lyhentämättömänä nuorten hyväntekeväisyyteen, Oilersin mukana monesti vastaavia tapahtumia kiertänyt imitaattori iloitsi.

Tervasaaren kesäteatterin Kari "Hissu" Hietalahti, onko väliajoilla kahvia ja pullaa?

- Voi vitja! On, meille pukukopissa. Janus Hanski ei vain päässyt mukaan, kun hän kerrankin sai oman keikan, Hissu nauroi.

Hanssonin veljekset keskittyivät lähinnä taklaamiseen ja pleksien kolistelemiseen, mutta saivat he muutaman kerran pyöritettyä myös Pappojen maalivahti Pasi Kuivalaisen pään pyörälle ja limpun verkon perälle.

Joukkotappelun veljesketju pisti pystyyn kolmannen erän loppuhetkillä. Poliisi ja tuomari pamputtivat ja nuijivat veljekset suihkun puolelle.

Ottelu keskeytyi puoli minuuttia ennen päätössummeria tilanteeseen 7-12, kun Hanssonin veljekset päräyttivät kaukaloon moottoripyörillä.

Kun veljekset olivat esittäneet pyörillä huimia temppuja ja katkaisseet tuomarin käden moottorisahalla, Freddie Mercury (Mikko Leppilampi) tuli veljesten kyydissä areenalle ja lauloi Queenin kappaleen The Show Must Go on.

Melkoisen show'n päätöspuheen pitivät Mato Valtonen ja Jamppa Kääriäinen.

- Numerot nollataan taululta, sillä niillä ei ole mitään merkitystä, Mato sanoi ja samassa kotijoukkueelle räpsähti maalilukemiksi 99.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi