Manninen voitti luodikon, Nyyssönen tarkin hirvessä

10.7.2008 12:01
Kuva: Jani Haanketo

Helsingin pelastuslaitoksen Piia Manninen oli tarkin palo- ja pelastuslaitosten SM-kilpailujen luodikossa Iisalmen Hanhilammella.

Jani Haanketo

Iisalmen Hanhilammella järjestetään keskiviikon ja torstain aikana palo- ja pelastushenkilöstön ammunnan SM-kilpailut. Kilpailuihin osallistuu noin 60 ampujaa ympäri Suomea.

Keskiviikkona olivat vuorossa metsästyslajit luodikko ja hirvi. Torstaina SM-kilpailut jatkuvat haulikkolajeilla trapilla ja haulikolla.

Luodikossa kilpailujen ainoa nainen, Helsingin pelastuslaitosta edustava Piia Manninen näytti miespuolisille kanssakilpailijoilleen luodin paikan ampumalla hyvän tuloksen 184. Finaalissa hän ampui kaksi kertaa 92.

Pohjoissavolaiset olivat hyvin edustettuna kuuden hengen finaalissa, sillä varkautelainen Aki Nyyssönen sijoittui kakkoseksi, Rauno Savolainen kolmanneksi, kuopiolainen Jouko Parviainen neljänneksi ja iisalmelainen Matti Tenhunen kuudenneksi.

Mannisen voitto ei ollut kenellekään yllätys, sillä hän on voittanut palo- ja pelastushenkilöstön SM-kultaa luodikossa kaksi kertaa aikaisemminkin ja lisäksi hänellä on plakkarissaan myös Suomen Metsästäjäliiton kaksi henkilökohtaista Suomen mestaruutta.

- Olen kiertänyt näitä kilpailuja 14 vuoden ajan. Akin ja Raunon kanssa meillä on aina ollut tiukkaa vääntöä voitosta. Tänään minulla loksahti kaikki kohdalleen. Silloin kun onnistuu, voi sanoa, että kisa oli helppo, Manninen iloitsi.

- Nämä ammattikunnan kilpailut ovat aina olleet leppoisia tapahtumia. Täällä pääasiana on seurustelu ja hyvä yhteishenki. Perinteikäs tapahtuma, jossa näkee paljon tuttuja. Itselläni ei ollut enää lomia jäljellä, mutta halusin niin kovasti päästä mukaan tapahtumaan, että jouduin vetämään työtunnitkin miinukselle. Voitto tuli, joten toivottavasti pomokin ymmärtää, naurahti Manninen.

Iisalmen kilpailujen taso on todella kova, sillä jokaisesta lajista löytyy ampujia aivan Suomen huipulta ja moni viimeisteleekin kuntoaan kahden viikon kuluttua Ikaalisissa järjestettäviin SML:n SM-kilpailuihin. Näin teki myös Manninen.

- Tässä saa totisen kilpailun alle ennen Ikaalista, ja näkee, että jos on vielä jotain korjattavaa, niin sen ehtii vielä tekemään. Siinä mielessä tämä kisa palvelee tosi hyvin SML:n SM-kisoja, Manninen myöntää.

Manninen kisasi Iisalmessa ainoastaan luodikossa ja näin hirven kirkkaimmat sijat jäivät miesten ratkottaviksi.

Nyyssönen ja Savolainen kävivät ankaran kilpailun, sillä molemmat ampuivat tuloksen 173. Näin ratkaisu mestaruudesta jouduttiin hakemaan uusinnasta, jossa Nyyssönen oli parempi 20-18.

Sonkajärveläinen Savolainen myöntää, että hirvi on ollut hänen rakkain lajinsa jo pienestä pitäen.

- Hirven metsästyshän siinä on taustalla. Ja tämä laji vaatii totista kärsivällisyyttä, että saa liikkuvaan tauluun kympin ammuttua, Savolainen selvitti.

Myös Savolainen matkustaa Ikaalisiin parin viikon kuluttua. Tavoitteena on uran ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali.

- Tähän mennessä paras sijoitukseni on ollut viides. Joukkuekilpailusta minulla on Pohjois-Savon kanssa jo saavutettuja SM-mitaleita, mutta henkilökohtainen mitali olisi nyt tavoitteena. Kehitys on viime aikoina ollut myönteinen ja ei se mikään mahdoton tehtävä ole, kun saa kaksi hyvää peräkkäistä sarjaa, pohti Savolainen.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi