EmediateAd

Juhlakausi alkoi voitolla

14.5.2012 13:01
Kuva: Juuli Koskinen

Nerkoon sunnuntainen pesäpallokauden avaus päättyi villiin voitontanssiin. Keltapaitaiset NeNu-Pesiksen miehet päihittivät rakkaan kiistakumppaninsa SiiPen supervuoron jälkeen, ja pisteet maistuivat joukkueelle makealta.

Petri Karvinen

Ylä-Savon pesiskesä on nyt virallisesti korkattu. Nerkoon Nuorisoseuran miesten edustusjoukkue isännöi sunnuntaina Siilinjärven Pesistä kauniissa toukokuun auringonpaisteessa ja nappasi kotiyleisön iloksi voiton.

Helpolla kaksi pistettä ei kuitenkaan irronnut. Lopullinen ratkaisu saatiin vasta supervuorossa, jonka NeNu vei juoksuin 2-1. Koko ottelu päättyi isännille samoin 2-1 (2-0, 3-4, 2-1) -lukemin.

Nerkoolaisten pelinjohtaja Tuomo Pekkala ei peitellyt pelin jälkeen tyytyväisyyttään. Kotivoitto naapurikunnan perinteisesti kovatasoisista verivihollisista maistui hyvältä, etenkin pesistoiminnan 20-vuotisjuhlakesänä.

- Kyllä voittaminen on kivaa! Tämä oli hyvä startti kaudelle, Pekkala tunnelmoi.

Avausjaksolla joukkueet esittivät hieman varovaista peliä, minkä vuoksi juoksut olivat kortilla. Tarpeettomia riskejä karttaneet kiistakumppanit etenivät 0-0 -tilanteessa toisen vuoroparin aloittavalle saakka, kunnes lävähti: SiiPen lukkari Teemu Kinnunen sähelsi ensin syötön vastaanoton kanssa ja heitti kaupan päälle pahan harhaheiton.

Petri Heikkinen ja Juha Antikainen toivat tilanteessa kotiin kaksi juoksua, mitkä jäivät lopulta ensimmäisen jakson ainoiksi. Tehottomuudesta kärsinyt SiiPe otti kolmannessa vuoroparissa aikalisän, mutta sekään ei tilannetta muuttanut.

Vieraiden juoksuyritykset kariutuivat toistuvasti NeNun vakuuttavaan ulkopeliin ja lukkari Antikaiseen.

Isäntien Anssi Sillanpää vei NeNun toisellakin jaksolla aluksi 1-0 -johtoon, mutta sen jälkeen voimasuhteet kääntyivät. Ville Pietinen ja lukkari Kinnunen kotiuttivat toisessa vuoroparissa Ossi Lähdesmäen sekä Erno Tuomaisen, ja äkkiä siilinjärveläiset olivatkin niskan päällä.

Lisää seurasi kolmannen vuoroparin aloittavalla. Kaksi takakentän vakavaa virhearviointia käänsivät jakson SiiPelle jo juoksuin 1-4. Ilmassa oli ratkaisun makua.

- No joo... Toisaalta avausjaksolla mekin saimme juoksumme vastustajan virheistä. Sisäpelimme ei toiminut toisella jaksolla kunnolla, siinä oli ylimääräistä säätöä, pelinjohtaja Pekkala tuumasi.

NeNu-Pesis punnersi vielä Heikkisen ja Antikaisen tuomilla juoksuilla lähelle, mutta suoraan voittoon kiri ei riittänyt. Edessä oli supervuoro, jonka ratkaisuhetket olivat urheiludraamaa parhaimmillaan.

SiiPe meni aloittavallaan nopeasti johtoon, kun Oskari Koskelo iski Ossi Lähdesmäen kotiin. Lähes 70-päisestä innokkaasta yleisöstä kuului jo masentuneita huokauksia tyyliin "siinä oli yksi liikaa", mutta näin ei kuitenkaan ollut. Tasoittavalla sisävuorollaan NeNu oli lähes pitelemätön.

Kajaanista hankittu vahvistus Miika Latvasalo kotiutti ensin Juha Asunmaan ja Petri Heikkinen hetkeä myöhemmin Anssi Sillanpään. Peli oli selvä ja juhlat valmiit alkamaan.

Pettyneet SiiPen pelaajat osoittivat olevansa erittäin taitava ryhmä ja varmasti mukana suomensarjan itälohkon kärkikahinoissa. Siitäkin huolimatta, että joukkueen keski-ikä oli erittäin alhainen.

- Nuoria poikiahan nuo suurimmilta osin olivat, mutta monella heistä on kokemusta jo Ykkössarjasta. Tämä oli arvokas voitto, Tuomo Pekkala kehaisi.

Seuraavan kerran NeNu metsästää pisteitä Joensuun Mailan vieraana helatorstaina.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi