EmediateAd

Kukon voi tehdä lasinpalasistakin

28.4.2012 12:59
Kuva: Janne taskinen

Iida Tissarin Lasikukko Pielavedellä.

Pirjo Nenola

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopiston kuvataideryhmien tämän talvisia aikaansaannoksia voi käydä katsomassa vielä lauantaina ja sunnuntaina. Kevätnäyttelyt ovat avoinna Pielavedellä Koulutie 1:ssä ja Keiteleellä Pikonmäentie 1:ssä.

Lasityö, mosaiikki ja kuvanveisto yhdistyvät esimerkiksi Iida Tissarin Lasikukossa, joka on esillä Pielaveden näyttelytilassa. Kuvanveistoa Pielavedellä on opettanut Ensio Pietikäinen ja kuvataiteita Nadja Alatalo. Keiteleellä kuvataidetta on opettanut Pietikäinen.

Taiteen perusopetusta Pielaveden kuvataidekerhoissa on antanut Seija Räsänen ja Keiteleellä lasten kuvataiteessa Merja Happonen. Keiteleen ryhmässä teemana on ollut koti, ja sen ympärille on rakennettu aihekokonaisuus, jossa yhdistyvät arkkitehtuuri, huonekalu- ja esinesuunnittelu rakennellen sekä tunnelman luominen piirtäen ja maalaten.

Vieremän kirjastossa Vieremän kansalaisopiston kuvataideryhmien töitä on esillä 5.5. asti. Kuvataideryhmiä sekä aikuisille että lapsille ja nuorille on vetänyt Seppo Kääriäinen.

Vieremän näyttelyssä kiinnittää huomiota siihen, että suurimmassa osassa aikuisten esillä olevista töistä on impressionistista otetta. Lapset ovat selvästikin tutkailleet eri taidesuuntauksia sen lisäksi, että anime ja manga kiinnostavat edelleen.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi