Kukkopuu antoi aiheen

4.5.2012 18:58 (Päivitetty 4.5.2012 18:58)
Kuva: Tarja Tikkanen

Meea Tikkanen viihtyy koulun kuvataidetunneilla. Meneillään on harjoituspiirros hevosen mallista.

Tarja Tikkanen

juhlitaan tänä vuonna kunnan 90-vuotista historiaa. Yläkoulua vielä tämän kevään käyvän Meea Tikkasen piirtämä logo symboloi juhlavuotta. Logo valittiin koululaisten kesken pidetyllä kilpailulla.

- Mietin aihetta todella pitkään. Ajattelin Vieremän Kukkopuun kohtaloa, kun se kaadettiin ja halusin lopulta piirtää sen kuvaan. Sillä tavalla se jäisi ikään kuin elämään ja vieremäläisten mieliin, Meea Tikkanen kertoo.

Taiteilija Eva Ryynäsen komea Kukkopuu-veistos kaadettiin ja pilkottiin palasiksi viime vuonna. Sen latva kukkoaiheineen ja osa rungosta on vielä tallessa. Latvaosa sai paikan koulukeskuksen sisältä, muiden osien sijoittamista pohditaan vielä.

Logossa Kukkopuun aihe on musta ja kirjaimet keltaisia - värit Meea Tikkanen valitsi Vieremän vaakunan mukaan. Tietokonemalliksi muunnetun kuvan originaalin Meea piirsi lyijykynällä ja väritti tusseilla.

- On aika jännältä tuntunut nähdä omaa kädenjälkeä niin monessa paikassa. Logo löytyy mm. kunnan nettisivuilta, tapahtumien esitteistä, kirjekuorista jne.

Kympin kuvataidetyttö piirtää paljon vapaa-aikanakin.

- Ihan pienestä pitäen olen piirtänyt paljon. Eskarista muistan, että halusin aina vain piirtää. Vanhoja piirustuksia on tallellakin paljon. Edelleen haluaisin oppia lisää vaan. Ehkä olisi hyvä mennä ohjatuille tunneille kansalaisopistoon. Toistaiseksi olen opetellut ihan omin päin.

Meea kertoo tekevänsä kaikenlaisia kuvia, mutta ihmisen piirtäminen on alkanut kiehtoa viime aikoina entistä enemmän.

- On aika vaikea saada aikaan ihmisen näköinen kuva. Kaikki on niin pienestä kiinni, yhdestä viivasta, varjostuksista. Kaverista onnistuin kerran piirtämään niin näköisen kuvan, että itsekin hämmästyin. Tein profiilipiirroksen aika spontaanisti ja nopeasti, ehkä se onnistui juuri siksi.

- Haluaisin myös oppia piirtämään kaikenlaisia koneita, autoja, erilaisia kulkuneuvoja, mitä vaan. Koneen piirtäminen niin, että se näyttää aidolta, tuntuu tosi haastavalta.

Lyijykynät, tussit ja vesivärit ovat edelleen ahkerassa käytössä nekin, mutta pari vuotta sitten atk-ohjelma vei piirtäjän sydämen.

- Sillä voi tehdä niin täysin erilaista ja jos tekee virheen, jäljen saa helposti pois.

Vieremän Valkeiskylältä kotoisin olevalla Meea Tikkasella on muitakin harrastuksia, kuten lukeminen ja ratsastaminen.

- Piirtäminenkin tulee jäämään todennäköisesti tärkeäksi harrastukseksi. En oikeastaan haaveile taiteen alalta ammattia. Toki taiteilijanakin voisi päästä vähitellen pitkälle, mutta luulen, että pyrin lukion jälkeen opiskelemaan lääketiedettä. Lääkärin, ehkä jopa kirurgin ammatti kiinnostaisi.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi