EmediateAd

Hyvällä mielellä harjoituksiin

12.5.2012 13:02
Kuva: Juuli Koskinen

Iinan Kristallit oli lavalla viimeistä kertaa yhdessä. Kiss it, shake it!

Pirjo Nenola

- Isällä ja äidillä joka vuosi jännitys kasvaa, kertoo iisalmelainen Tiina Hyvönen äidintunteistaan, kun Iinan kevätnäytöksen ensimmäinen näytäntö on ohi ja Iisalmen Kulttuurikeskuksen lavan takana on kova kuhina ennen toista näytäntöä.

Yhdeksänvuotias Jaakko Hyvönen on mukana Iinan akrobatia- ja temppukoulussa (7-10 v.). Ryhmä on toiminut nyt vuoden. Sitä ennen Jaakko oli Gladiaattoreissa.

- Ihan hyvältä on tuntunut, Jaakko kommentoi harjoituksia.

Hän kertoo, että harjoituksissa he ovat ensin hippaa ja sitten he verryttelevät, leikkivät ja pelaavat.

- Ei jännitä. En mä oikein välitä siitä mitään, hän sanoo, kun utelen, jännittäkö esiintyminen yleisön edessä.

Tärkeintä on tekeminen. Näytännössä akrobatia- ja temppukoulu sekä volttiryhmä (11-13 v.) esittivät erilaisia hyppyjä Kurittomissa koulupojissa. Jaakko nimeää parhaaksi tempuksi kärrynpyörän.

Vili Hakkarainen on mukana volttiryhmässä.

- Hauskaa ovat venytykset ja se, mitä en osaa kunnolla.

- Vähän vain jännittää, Hakkarainen kommentoi esiintymistä.

- Parasta on, kun polvi nostetaan ylös ja kädet laitetaan maahan, Jaakon seitsemänvuotias sisar Laura Hyvönen kertoo oman ryhmänsä koreografiasta.

Hän on ystävänsä, kuusivuotiaan Ellan kanssa sekä prinsessajumpassa että lastentanssissa. Ella kertoo, että esiintyminen tuntuu kivalta.

Iinan perjantaisista näytännöistä ensimmäisessä tytöt esiintyivät Edvin Laineen koulun prinsessajumppa (6 v.) -ryhmän kanssa Pienissä eskarilaisissa ja sekä ensimmäisessä että toisessa näytännössä Sakkyn lastentanssi (4-6v.) -ryhmän kanssa Reippaissa ratsukoissa.

- Teemme Ellan äidin kanssa yhteistyötä. Minä kuljetan tyttöjä tiistaisin, Ellan äiti torstaisin, Tiina Hyvönen kertoo.

Jaakon harjoitukset ovat sunnuntaisin.

Kun Laura harrastaa lisäksi uintia ja ratsastusta ja Jaakko taekwondoa, uintia ja partiota, äidillä riittää kuljetusvastuuta.

- Lapset eivät lähde koskaan pahalla mielellä harjoituksiin. Aina samana iltana äidille esitetään, mitä on opittu, Hyvönen sanoo.

- On ihana nähdä vanhempana, kun lasten liikekieli kehittyy.

Laura Hyvönenkin on ollut Iinan ryhmissä veljensä tavoin nyt kolmen vuoden ajan. Tiina Hyvönen mainitsee, että oli vaikea päättää, mihin ryhmään Lauran ilmoittaisi kun Iinalla on tarjolla niin paljon hyviä ryhmiä, joissa on hyviä ohjaajia.

Iinan kevätnäytöksessä Iinan esiintyvistä ryhmistä Kristallit oli virallisesti viimeistä kertaa lavalla. Ryhmä on ollut koossa vuodesta 2005 lähtien ja lavalla nähtiinkin suuria tunteita.

Iinan puheenjohtaja Kati Tenhunen kertoi, että 85-vuotias seura jatkaa juhlavuotensa viettoa töitä tehden. Vuoden iinalainen 2012 on Siiri Haatainen ja Iinan vuoden ohjaaja Emmi Happonen.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi