"Helkkarin hieno mahdollisuus"

16.4.2012 11:03
Kuva: Markku Ropo

Sorrow Blinds My Eyes pääsee keikalle Helsinkiin jo toisen kerran vajaan kuukauden sisällä. Treenikämpällään bändi valmistautuu tulevaan keikkaansa Core-o-Rama-festivaaleilla.

Pirjo Nenola

- Totta kai tämä on helkkarin hieno mahdollisuus. Odotamme keikkaa innolla, sanoo Sorrow Blinds My Eyes -bändin kitaristi AaVee Tikkanen.

Iisalmelaisbändi äänestettiin KaaosZine.fi-sivuston Facebookissa järjestämässä yleisöäänestyksessä esiintymään Helsingissä 20.-21.4. järjestettävien Core-o-Rama-festivaalen lauantai-illassa. Tapahtuma tarjoaa kotimaista metalcorea Kulttuuriareena Glorian lavalla.

Iisalmelaisbändissä esiintyvät Tikkasen lisäksi Samu Karhu (laulu), Jesse Kämäräinen (kitara), Petu Partanen (basso) ja Miika Holopainen (rummut).

Sorrow Blinds My Eyes sai jo maaliskuun lopussa tuntumaa helsinkiläiseen yleisöön, kun se kävi esiintymässä Lassilassa Nuorisokahvila Clubilla. Nyt se kuitenkin astelee hieman isommalle areenalle.

- Se oli sellainen avainkeikka, jolla saatiin uusia tuttuja. Siellä oli samanhenkistä porukkaa, Tikkanen kommentoi Nuorisokahvila Clubin keikkaa.

Sorrow Blinds My Eyesilla on jo faneja eri puolilla Suomea. Esimerkiksi IRC-Galleriassa bändin sivustolla on reilu tuhat jäsentä.

AaVee Tikkanen kertoo, ettei Glorian keikan setin pituudesta ole vielä järjestäjien kanssa keskusteltu, mutta jos soittoaikaa on 45 minuuttia, settiin sisältyy kahdeksasta yhdeksään biisiä.

Suurimmaksi osaksi bändi soittaa omaa materiaaliaan, mutta se tekee myös cover-versioita.

- Otan kitaran käteen ja alan soittaa fiilispohjalta. Siirrän sitten riffit tietokoneohjelmalle talteen, AaVee Tikkanen kertoo.

Koneelta hän kuuntelee myös sinne tallentamiaan vanhoja riffejä ja saattaa yhdistellä niitä biisejä kootessaan.

- Joskus biisin tekemiseen menee neljä tuntia, joskus päiviä ja joskus viikkoja.

Sanoitukset tekee yleensä Samu Karhu, mutta Tikkanen sanoo, että hän on uusista biiseistä niin täpinöissään, että tekee jo itsekin

sanoituksia.

Treenikämpillä Tikkanen kuunteluttaa tietokoneelta säveltämäänsä materiaalia ja bändi ryhtyy sitten käymään kappaleita läpi ja tekee niihin omat lisäyksensä.

- Metalcore ei vielä viisi vuotta sitten ollut Suomessa kovinkaan paljon esillä, mutta nyt se alkaa yleistyä, Tikkanen kertoo.

Metalcore on 2000-luvulla syntynyt raskaan metallin alalaji, joka yhdistelee metallia ja hardcorepunkkia.

- Unelmana on, että tästä saisi ammatin. Aikaa ja rahaa on mennyt, mutta nautin tästä niin paljon. Tykkään oikeasta soittaa ja esiintyä, Tikkanen sanoo.

Hän tekee toista vuotta Mahis-opintoja eli yhdistelmätutkintoa Iisalmen lyseossa ja Ylä-Savon ammattiopistossa. Ylioppilastutkinnon lisäksi hän suorittaa audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon ja valmistuu media-assistentiksi.

- Mielellään pysyisin metalcoressa, mutta olin aikaisemmin bändissä, joka soitti punkrockia, ja sekin kiinnostaa, Tikkanen kertoo.

- Teemme keikkaa niin paljon kuin mahdollista, hän linjaa Sorrow Blinds My Eyesin lähiajan suunnitelmat.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi