Eukonkannon hyvä tunnelma teki vaikutuksen ohjaajaan

10.5.2012 11:02 Pirjo Nenola

- Riittää, että he ovat ihania omia itsejään, ohjaaja Mikko Kuparinen määrittelee avustajat, joita MRP Matila Röhr Productions on etsimässä kesällä Sonkajärven Eukonkannossakin kuvattavaan romanttiseen komediaansa Rakkauden rasvaprosentti.

Kuparinen ja tuottaja Ilkka Matila sekä osa tuotantoryhmästä on parhaillaan tutustumassa Eukonkatoareenaan ja muihin kuvauspaikkoihin. Elokuvan tanssilavakohtaus kuvataan Lohirannassa.

Avustajat toimivat elokuvassa taustahenkilöinä ja tekevät omalta osaltaan elokuvassa esiintyvistä miljöistä todentuntuisia. Kuvaukset ovat Sonkajärvellä 4.-7.7.

Avustajia tarvitaan yleisöksi Eukonkannon MM-kisoihin rata- ja varikkoalueelle, markkina-alueelle ostoksia tekemään, tanssilavalle tanssimaan ja Ronkaisen leiriin oleskelemaan.

- Kun ihmiset ilmoittautuvat, tuotanto ottaa jokaiseen yhteyttä ja kertoo, missä roolissa kukin on. Heille annetaan tarkka opastus ja ohjeet pukeutumiseen, Kuparinen kertoo.

Kuparinen ja Matila huomauttavat, että ilmoittautuneiden täytyy todella sitoutua olemaan paikalla. On varauduttava siihen, että kunkin päivän kuvauksiin menee koko päivä.

- Ihan millaiset ihmiset vain voivat saavat tulla mukaan, Kuparinen sanoo.

- Haluamme läpileikkauksen kesäsuomalaisista, Matila lisää.

- Ihmisten panos on erityisen isossa roolissa Eukonkantoareenalla ja tanssilavalla. Ihmiset tekevät tunnelman, Kuparinen tietää.

Ohjaaja toteaa, että tunnelma on tärkeä, kun kuvataan tapahtumia, joissa pääosan esittäjille tapahtuu merkittäviä asioita.

- Viime kesänä meihin teki tosi ison vaikutuksen Eukonkannon tunnelma. Kesätapahtumia on tullut nähdyksi, ja Sonkajärvellä olimme tosi vaikuttuneita. Kun Eukonkantotapahtuma oli ohi, ihmisiä tuli vielä terassille. Siellä oli leppoisa ja lämmin, sympaattinen tunnelma, Kuparinen kertoo viime kesän kokemuksistaan.

Eukonkanto oli alusta lähtien itsestään selvä paikka kuvata elokuvaa, koska se on metafora kestävästä parisuhteesta.

- Käsikirjoitus oli hyvä ja sitä olemme yhdessä Hannamaija Matilan ja Laura Immosen kanssa vielä hioneet, Kuparinen perustelee, miksi lähti ohjaamaan Rakkauden rasvaprosenttia.

- Pidän romanttisista komedioista. Tässä käsikirjoituksessa huumori oli sellaista, josta pidän. Henkilöhahmot eivät tuntuneet karikatyyreiltä, vaan he ovat todellisia. Tällä tarinalla on aika iso sydän.

- Tarina puhuu arvoista, siitä, mihin käytämme voimavarojamme. Keskitymmekö perheeseen, uraan, terveyteen ja hyvinvointiin, vai mihin, Kuparinen pohtii.

Hän uskoo, että elokuvaan voi samaistua yhtä hyvin pääkaupungin lähiössä asuva kuin sonkajärveläinenkin.

- Tarkoituksena on tehdä hyvän mielen leffa, Kuparinen kertoo ja nostaa esille brittielokuvat Nothing Hill ja Love actually (Rakkautta vain).

Mikko Nousiainen ja Miina Maasalo valikoituivat päärooleihin koekuvausten kautta.

- Haimme parasta pääparia ja koekuvasimme kohtauksia, Matila kertoo.

Nousiaisen näyttelemä helsinkiläistynyt mainosmies Stigu on kotoisin Sonkajärveltä, ja hänen vanhempiaan näyttelevät Antti Virmavirta ja Kaija Pakarinen. Jarkko Niemi on Nousiaisen esittämän Stigun nuorempi kilpailija töissä. Rooleissa ovat myös mm. Wanda Dubiel ja Mari Perankoski.

Avustajan tehtävästä kiinnostuneet voivat sitovasti ilmoittautua yhteystietoineen Toni Hietomaalle osoitteeseen: eukonkanto@sonkajarvi.fi, tai soittamalla p. 017-2727105 arkisin klo 8.30-15. Kirjoita viesti otsikolla "Elokuva-avustaja".

Kuparinen sanoo, että avustajiksi voi lähteä perheenkin voimin tai yhteisöporukalla.

Rakkauden rasvaprosentti -elokuvan ensi-ilta on 21.12.2012.

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi