torstai 26.4.2018
Terttu, Teresa, Tessa

Urheilu yhdistää Chilessä

Viikko sitten heräsin ulkoa kuuluvaan järkyttävään meteliin. Ikkunani on Santiagon pääkadun suuntaan, joten meteli on aina kamala ja siihen kesti tosiaankin alussa hetki tottua.

Tällä kertaa melu oli kuitenkin tavallista kovempi. Syy siihen oli Santiagon kahden suurimman paikallisen jalkapalloseuran ottelu.

Täällä Chilessä urheiluun ja penkkiurheiluun suhtaudutaan erittäin suurella intohimolla. Jalkapallo on kaikista suosituin laji, ja sen huomaa aivan kaikesta. Jalkapalloa näkyy lukuisilta televisiokanavilta ja ihmiset osoittavat jopa mieltänsä kaduilla pelaajien sopimuksista.

Jalkapallo yhdistää täällä ihmisiä ja tuo esille ihmisten ryhmähenkeä. Kun olimme menossa kämppikseni kanssa katsomaan Chilen menestyneimmän seuran ottelua, emme saaneet enää stadionilta lippuja, mutta kaksi chileläistä, joihin törmäsimme areenan edessä, antoivat meille kausikorttinsa ystävällisesti lainaan.

Kävimme myös katsomassa Chilen maajoukkueen MM-karsintapeliä Venezuelaa vastaan. Tunnelma areenalla oli aivan mahtava, eikä siihen tarvita täällä alkoholia. Jalkapalloareenoilla ei edes myydä alkoholia. Ottelun jälkeen metrossa laulettiin, tanssittiin ja hypittiin niin, että koko metro tärisi. Pelkäsin suoraan sanottuna koko metron hajoavan.

Toisiksi suosituin urheilulaji tässä maassa on tennis, mikä tekee minut tennisfanin erittäin iloiseksi. Suomessa olen tottunut siihen, että urheiluruudussa saattaa vilahtaa uutisia Grand Slam -turnauksista aivan lähetyksen lopuksi keihäänkeitto- ja mäkihyppyuutisten jälkeen. Tennistä ei myöskään juuri koskaan näy ilmaiseksi televisiosta.

Toisin on täällä, sillä kaikki mahdolliset tennisottelut näytetään televisiosta ilmaisilla kanavilla.

Täällä myös pelataan tennistä paljon. Viime viikolla olin yliopistoni edustustennisjoukkueen karsinnoissa ja pääsin joukkueeseen pelaamaan. Pelaamme Santiagon viittä muuta yliopistoa vastaan.

Yliopistot tarjoavat täällä paljon monipuolisemmin ilmaista urheilua ja liikuntaa kuin Suomessa. Koululla on edustusjoukkueet myös monissa muissa lajeissa ja kursseja on kymmeniä, pöytätenniksestä arabialaiseen tanssiin.

Tiedänkin jo nyt, että jään Chilestä kaipaamaan hyvin paljon monipuolisia yliopiston harrastusmahdollisuuksia ja chileläistä intohimoa urheiluun.

 


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *