torstai 22.2.2018
Tuulikki, Tuuli, Hilda, Tuulia

Taidekahvila avaa ovensa Pörsänmäessä

Iisalmelainen Helena Timonen (oikealla) ja Maria Hartikainen toteavat koulutuksestaan ja taiteen tekemisestä: ”Tykätään kuin hullu puurosta.”

Pörsänmäen nuorisoseurantalolla on heinäkuussa Väri-nää 16 kuvataideryhmän MATKALLA TAITEEN MAAILMAAN- näyttely, samalla talon tiloissa toimii myös kyläkahvio ja kioski. Näyttely ja kahvio ovat auki 5.- 31.7. välisenä aikana tiistaista sunnuntaihin klo 11- 17. Maanantaisin näyttely on suljettu.

Ajatus kesäkahviosta ja – kioskista heräsi nuorisoseurassa kyläläisiltä tulleiden toiveiden pohjalta. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että pelkkä kahvio ei riitä, vaan pitäisi olla jotain muuta, myös matkailijoita houkuttelevaa. Niinpä otettiin yhteyttä sonkajärveläiseen Maria Hartikaiseen, jonka tiedettiin aloittaneen Portaanpään opistolla kuvataidekoulutuksessa. Maria ja koko Väri-nää 16 ryhmä innostui ajatuksesta pystyttää kesänäyttely heidän oppimispolustaan ensimmäisen puolen vuoden ajalta. Väri-nää 16 ryhmässä on kymmenen innokasta opiskelijaa ja taiteentekijää eri puolilta Savoa, kaukaisin ryhmäläisistä tulee Laukaasta asti.

Pörsänmäen nuorisoseura palkkasi Katriina Kanasen töihin kahvioon kaupungin nuorten kesätyötuen avulla. Talkootyötäkin tarvitaan niin markkinointiin, tarvikkeiden kuljetukseen ja näyttelyn pitämiseen auki sunnuntaisin. Kahviosta saa ostaa kahvin lisäksi munkkeja, limpparia, jäätelöä, karkkia ja paikan päällä leivottua pizzaa. Myynnissä on myös paikallisen tuottajan villisikasäilykettä ja viikonloppuisin ruisleipää ja rieskaa. Ja jos sattuu kahvi tai maito loppumaan, niin talolta voi kipaista ostamassa. Alueelle tulee heinäkuussa myös mökkiläisiä ja lomailijoita, joiden toki toivotaan käyttävän palvelua hyväkseen omien kyläläisten lisäksi. Seuran sihteeri Jaana Korhonen toteaakin – Tulkaa ja tuokaa vieraannekin tutustumaan näyttelyyn ja kahville!

 

Jaana Korhonen

 


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *