keskiviikko 25.4.2018
Markku, Marko, Markus

Personal Trainerin normipäivä

Kello soi taas liian aikaisin… Unta olisi vielä riittänyt mutta eikun puurolle ja puhelimen kalenterista esille päivän tapaamiset, työt, pakko tehdä tänään jutut ja tulevat suunnittelun alla olevat asiat. Aamutoimet, meikkaamisen jätän aamutreenin jälkeen tehtäväksi, tukka nutturalle ja salille. Tänä aamuna reipastun pienen tauon jälkeen ja teen puolen tunnin aamuaerobisen soutaen. Aamutreenin jälkeen suihku ja olen valmiina päivän haasteisiin.

Aamun ensimmäinen asiakas on PT-asiakas, jonka kanssa ollaan tilanteessa, että jakso on puolivälissä ja hienosti menee. Keskustelemme liikkunnan-levon-ravinnon merkityksestä hyvinvointiin ja jaksamiseen. Tavoitteet alkavat täyttyä, iloitsemme kehonkoostumusmittarin tuloksista ja vedämme treenit salilla. Ehdin sen jälkeen juuri ja juuri ottaa välipalaksi banaanin ja teekupin, istahtaa alas ja keskustella mieheni Anssin kanssa tulevasta kesän TreeniKalenterista. Asetamme sille deadlinet milloin pitäisi olla valmis ja seuraava PT-asiakas on jo paikalla. Tämänkertainen asiakas haluaa /tarvitsee vähän enemmän mentaalivalmennusta, joten istumme kaikessa rauhassa alas, käymme mennyttä viikkoa ja sen haasteita läpi. Mietimme mihin olemme jo päässeet, mikä olikaan tavoitteemme ja miten sinne päästään. Koko tunti menee keskustellen ja tsempaten, treenaamaan emme tällä kertaa ehdi. Sovimme tulevan viikon Kunto-ohjelman ja hän lupautuu noudattamaan sitä.

Äiti soittaa, taaskaan ei olla nähty viikkoon. Päivät näin keväisin vierähtää tosi pitkiksi, aikaa kuulumisten vaihtoon toki aina on. Rupattelemme niitä näitä, olipa virkistävä hetki. On aika käydä läpi sähköposteja, vastata niihin tai siirtää kalenteriin työksi, joka tehdään myöhemmin. Ai niin, huomisen AamuJoogan AamuPuuroainekset pitää käydä tässä välissä ostamassa, että on joogaajilla treenin jälkeen puuron päällä raejuustoa ja kahviin maitoa. Lounasaika, eilen myöhään illalla kotona tehtyä kanaa, riisiä ja salaattia. Samalla päivän lehtien lukua. Pikapalaveri Anssin kanssa, aiheena jälleen kesän TreeniKalenteri.

 

Iltapäivällä on omien treenien aika. Treenaan edelleen liikeratoja polvien suhteen. Molempien polvien tekonivelten vaihdon jälkeinen kuntoutuminen on vaatinut erittäin paljon työtä mutta tuottaa jo tulosta. Iloitsen siitä, että liikeradat on palautuneet melkein kokonaan, voin jo kaivaa kaapista korkkareita pidettäväksi, keilaus onnistuu, rappusten nousu ja lasku ei tuota ongelmia. Kehonkoostumusmittaus kertoi, ettei luustolihasprosentti toimenpiteiden jälkeen ole laskenut, olen siis treenannut tarpeeksi.  Personal Trainerkin tarvitsee valmentajan, joten siksi Anssi tarkistaa tekniikat kyykyissä ja varmistaa penkin sekä antaa taas kerran vinkkejä tehokkaampaan treeniin. Treenin keskeyttää ovesta sisään tuleva mahdollinen uusi asiakas, olisi tulossa tutustumaan. Kyllähän se käy, esittelen salin mielelläni ja lopulta teemmekin hänelle sopimuksen vuodeksi. Jatkan treenini loppuun, hyvä fiilis!

Treenin jälkeen palautusjuoma, suihku ja takaisin sähköpostien kimppuun. Yrittäjänaisten liikuntaryhmän tulevan kalenterin suunnittelua, tarjouksia tarjouspyyntöihin sekä yllättäen netistä löytyneen ohjaajakoulutuksen tutkiskelua. Päätämme ottaa uuden lajin salimme ohjelmistoon jo tänä keväänä ja ilmoittaudumme koulutukseen. Jes, uuden lajin tuominen tarjontaamme saa myös kannatusta asiakkailta Facebook ryhmässä.

Päivällinen jää tänään nautittavaksi illan ryhmäliikuntaohjauksien jälkeen. Tunneilla onkin tänään paljon uusia treenaajia, onhan lomaviikko kouluista, taitaa olla siis Iisalmeen tulleita lomalaisia. Myös muutama hotellin asukas käy salilla ja kehuu jälkeenpäin salia loistavaksi paikaksi treenata. Ohjaan illan tunnit ja nautin päivällisen. Keho on mukavasti väsynyt päivän treeneistä ja ohjauksista, loppuillan saunominen palauttaa ja rentouttaa vielä lisää. Mutta vielä pari Whatsapp viestiä, huomisen PT asiakas on sairastunut noroviirukseen, emme siis tapaa huomenna vaan annan ohjeet sairastumisen ja tulevan liikunnanaloittamisen takia. Kalenteri muistuttaa vielä äänimerkillä että muistaisin laittaa Facebookiin päivityksen seuraavan päivän ohjatuista tunneista. Etsin puhelimesta sopivan kuvan ja teen päivityksen. On aika ajella kotiin ja mennä iltapalan jälkeen sinne saunan palauttavaan ja rentouttavaan lämpöön. Saunassa vielä kertaamme päivän tapahtumia, mutta kun saunanovi sulkeutuu, on aika suunnata ajatukset muualle kuin työhön. Hetki omaa aikaa puolison kanssa ja vielä nukkumaan mennessä ajatuksiin tulee asioita, jotka tänään jäi hoitamatta, pitääpä muistaa siirtää ne kalenteriin huomisen kohdalle. Kiitollisena päivän ihanista kohtaamisista, uusista asiakkaista ja hyvin onnistuneista ohjauksista, huomenna on taas uusi ja ihan erilainen päivä.


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *