maanantai 26.2.2018
Nestori

Nuorten näköistä kutsuu vaikuttamaan

Hankkeen avulla etsitään uusia yhteistyömuotoja

Iisalmen kaupunginkirjaston ja Iisalmen nuorisopalvelujen yhteishanke Nuorten näköistä starttaa syksyllä 2016. Hanketoteuttajat haluavat antaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa. Nuoret halutaan mukaan ideoimaan ja toteuttamaan nuorten näköistä tekemistä toisille nuorille. Hankkeessa kokeillaan erilaisia tapoja toimia nuorten kanssa kirjastossa mm. monille jo tuttujen kirjastokeskiviikkojen kautta.

– Kirjastokeskiviikoissa on mahdollisuus tulla tapaamaan toisia nuoria ja tehdä yhdessä kivoja juttuja. Mukana ovat aina myös nuoriso-ohjaajat ja kirjaston henkilökuntaa. Syksy alkaa koruaskartelulla, toive tällaisesta työpajasta on tullut suoraan nuorilta. Syyslomaviikolla, IpanaIisalmen yhteydessä, järjestetään myös yökirjasto. Odotamme sitä innolla, kirjastonhoitaja Marja Kettunen kertoo.

Hankkeen kautta pyritään rakentamaan kirjaston ja nuorisopalveluiden välille uudenlainen yhteistyömalli.

– Yhteistyö nuorisopalveluiden kanssa on ollut erittäin hedelmällistä ja luovaa. Molemmat ovat oppineet toisiltaan erilaisia näkökulmia saman kohderyhmän kanssa työskentelyyn. Toivon mukaan yhteistyötä voidaan syventää edelleen hankkeen aikana, Kettunen toteaa.

Mikä on sinun mielestäsi nuorten näköistä?

Ensimmäinen vaikutusmahdollisuus on jo käsillä, kun kirjasto ja nuorisopalvelut järjestävät hankkeen tiimoilta nuorten näköisen logokilpailun. Kilpailu on tarkoitettu 10–18-vuotiaille ja kilpailuaika on 6.6.–5.8.2016. Kilpailuajan päätyttyä kirjaston ja nuorisopalvelujen edustajista koottu esiraati valitsee ehdotuksista 3 – 5 parasta finaaliin. Nuoret valitsevat finaaliin päässeistä ehdotuksista voittajan. Lisätietoja kilpailusta sekä vinkkejä logon suunnitteluun löytyy nuorten portaali Po1ntin sivuilta http://www.po1nt.fi/fi/kunnat/iisalmi/nuoriso-ohjaajien-kirjastokeskiviikko/


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *