keskiviikko 21.3.2018
Pentti

Yllätys muhii, vai onko se edes yllätys?

Jääkiekon Suomen mestaruudesta pelaavat tänä keväänä hallitseva mestari Tappara ja KalPa, jolle edellisestä finaalipaikasta on ehtinyt vierähtää 26 vuotta. Kuopiolaisseuralla ei ole (vielä) yhtään mestaruutta, mutta nyt se on enää kolmen voiton päässä.

Tappara on varmasti edelleen suosikki, mutta monella näyttää lähimuisti pettävän siinä mielessä, että Tapparahan oli pudotuspeleissä jo suurissa vaikeuksissa runkosarjan kympin (Ilves) kanssa, eikä runkosarjan ysikään (HIFK) kaatunut mitenkään helposti. KalPa eteni finaaliin kukistamalla runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen Pelicansin sekä nelosen JyPin.

No, eihän se KalPan tiekään ole helppo ollut, sillä JyP venytti välieräsarjan seitsemänteen otteluun.

Jos vertaa finaalijoukkueiden pelaajamateriaalia ja palkkatukkojen paksuutta, niin eihän KalPalla pitäisi olla mestaruustaistelussa mitään jakoa. Onneksi tätäkään asiaa ei ratkota paperilla, vaan käytännössä.

Monet pitivät jo KalPan finaalipaikkaa superyllätyksenä. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä KalPa on pelannut läpi kauden varsin viihdyttävää ja raikasta jääkiekkoa.

Kaukana ovat ne ajat, jolloin KalPa tyytyi lähtemään hyökkäyksiin jätönjätön jälkeen. Kuopiolaisten tuolloiselle pelitavalle naureskeltiin ympäri Suomea.

Tällä kaudella KalPa on hyökännyt, eikä vaan meinannut. Ja pilkkakirveetkin ovat tylsyneet.

Joukkuetta on rakennettu jo usean vuoden ajan niin, että ryhmään on hankittu nopeajalkaisia pelaajia. Kuopiolaisten kulmapelaaminen ei ole enää jäänyt hyökkäyskulmissa pyörimiseen, vaan joukkue pystyy luomaan pitkien hyökkäysten kautta paljon maalipaikkoja ja tekee niistä maaleja varsin hyvällä prosentilla.

Todella modernia ja viihdyttävää jääkiekkoa! Kun maalissa on liigan ykkösveskari Eero Kilpeläinen, niin joukkuetta on todella hankala voittaa.

Tämän kauden jälkeen KalPan jättävän Pekka Virran käsiala näkyy voimakkaasti joukkueessa, mutta oman mausteensa pelisapluunaan on varmasti tuonut myös seuran pääomistaja, ensi kaudella päävalmentajaksi nouseva Sami Kapanen.

Vielä ei kuitenkaan kannata järjestellä torijuhlia Kuopioon, sillä sarjan katkaiseminen vaatii vielä kolmea voittoa.

Mielenkiintoisia aikoja kuitenkin elämme. Onko kansallinen jääkiekkovaltikka siirtymässä Savoon, sillä Savonlinnan Pallokerhohan jo ehti voittamaan vakuuttavasti Mestiksen?

KalPan nykyjoukkueessa on sidoksia myös tänne Ylä-Savoon, sillä keltapaidoissa pelaa Kiuruveden Kiekko-81:n kasvatti, 19-vuotias hyökkääjä Henri Knuutinen.

”Henkka” oli tiistaina kokoonpanossa, mutta jääaikaa hän ei avausfinaalissa kuitenkaan saanut. Knuutinen pelaa liigassa ensimmäistä kauttaan. Kookas hyökkääjä pelasi runkosarjassa 22 ottelua ja onnistui tekemään uransa ensimmäisen liigamaalin.

Monet muistavat Knuutisen myös jalkapallosta hänen pelatessa teini-ikäiseksi saakka niin KiuPassa kuin 97-syntyneiden PK-37:n ja KiuPan yhdistelmäjoukkueessakin.

Tuolloin vielä hieman laiskanpulskeasti harjoitelleesta Knuutisesta on kasvanut vuosien varrella huippu-urheilija.


  • Kommentit

    • Kalapa fani

      Tuli aikoinaan nautittua Kalpan hopeapeleistä paikanpäällä ,hieno oli tunnelma Joukki Rinne ja kumppanit laittoi kiekkoa ylämummoon mutta ei aivan piisannut ,jospa se tänäkeväänä onnistuu ja Kalpa on ”pohjoisen” paras joukkue ja onkin jo nyt., liput meni meikäläisen nenän edestä eikä paikanpäälle ole asiaa .mutta netti pelastaa siltä harmilta.

    Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *