tiistai 23.4.2018
Yrjö, Jyrki, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä

Yläsavolaisyritysten johto kirjoitti ministeri Bernerille – vaativat panostusta raideliikenteeseen ja Viitostiehen

Ylä-Savon yritykset vaativat toimenpiteitä liikenneyhteyksien parantamiseksi Ylä-Savosta etelään, esimerkiksi tieliittymien kehittämistä. (Kuva: Markku Ropo)

Yläsavolaisten yritysten johtohenkilöt ovat kirjoittaneet liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) yhteisen kannanoton junayhteyksien ja Viitostien kehittämisen puolesta. He vaativat päättäjiltä määrätietoisia toimenpiteitä liikenneyhteyksien parantamiseksi.

Allekirjoittajina ovat Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén, Normetin toimitusjohtaja Timo Rask, Olvin logistiikkajohtaja Timo Miettinen, ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen, Iisalmen Sahojen toimitusjohtaja Petri Hämäläinen, Betonimestareiden hallintojohtaja Sirkku Saarelainen, Lunawoodin toimitusjohtaja Arto Halonen, Profilen toimitusjohtaja Marko Repo ja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.

Kannanoton viesti on, että toimivat tieliikenneyhteydet ovat elinehto yläsavolaisille yrityksille liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun jatkuvuuden kannalta.

– Pohjois-Savossa raideliikenteen ja valtatie viiden tason nostaminen hyödyttää sekä Ylä-Savon suuria vientiyrityksiä, että voimakkaasti kasvavan pk-sektorin tarpeita, kirjoittajat toteavat.

Allekirjoittaneet huomauttavat, että toimiva ja kilpailukykyinen raideliikenne Ylä-Savosta Helsinkiin ja muihin raideliikenteen solmukohtiin on paikallisten yritysten toimintakyvylle erittäin tärkeä, ja se parantaa alueen teollisuusyritysten kilpailukykyä. Tämä taas vaikuttaa Ylä-Savon elinvoimaisuuteen.

– Raideliikenteen kehittäminen parantaa myös mahdollisuuksia kansainvälisen liiketoiminnan osalta ja edistää ekologisia arvoja kuljetuksista koituvaa hiilijalanjälkeä pienentäen.

Viitostielle allekirjoittajat vaativat parannuksia. Muun muassa tieliittymät vaativat kehittämistä suurien komponenttien tehokkaan kuljettamisen mahdollistamiseksi.


  • Kommentit

    Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *