tiistai 20.3.2018
Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Voi kun on hyvää!

(Kuva: Emilia Parviainen)

Valion suolaamaton voi voitti viime viikolla maailmanmestaruuden Yhdysvaltojen Wisconsinissa järjestetyssä World Championship Cheese Contest 2018 -kilpailussa.

Suomalaisen tuotteen pärjääminen maailmalla erilaisissa elintarvikekilpailuissa ei ole enää harvinaista. Menestystä on tullut viime vuosina myös juomapuolella, kuten muun muassa gineissä.

Fiskarsilainen Ägräs Distillery voitti ginillään pronssia kansainvälisessä International Spirits Challenge -kilpailussa viime vuonna. Juoman päämausteina ovat Suomessa viljellyt katajanmarja, väinönputki ja puna-apila.

Vuonna 2015 suomalaisen Kyrö Distillery Companyn Napue Gin voitti vastaavan kansainvälisen kilpailun. Myös suomalaiset oluet ovat niittäneet menestystä kilpailuissa.

Suomalaisten elintarvikkeiden ja juomien laatu on kehittynyt vuosien varrella. Se ei kuitenkaan ole ainoa, saati tärkein syy, miksi kansainvälistä menestystä on alkanut tulla myös erilaisissa kilpailuissa.

Suomalaisten rohkeus lähteä tuotteillaan maailmalle on aivan toista luokkaa nyt kuin muutama kymmenen vuotta sitten. Kilpailuissa ei voi menestyä, jos niihin ei osallistu.

Taustalla on terve ajatus siitä, että suomalaiset elintarvikkeet, juomat, ja mikä hyvänsä tuote voi pärjätä maailmalla. Kynttilää ei ole syytä pitää vakan alla.

Suomen markkinat ovat myös suhteellisen pienet mille tahansa tuotteelle. Jos yritys haluaa ja tavoittelee pitkän tähtäimen kasvua, sitä on haettava muualta kuin Suomesta.

Valiolle voin menestymisellä on hienoa brändiarvoa. Valion huippuvoita käyttävät esimerkiksi leipomot, valmisruokateollisuus, jäätelönvalmistajat ja meijerit maailmalla.

Eikä kannata unohtaa, että osa Valion palkituistakin herkkujuustoista valmistuu Ylä-Savossa Lapinlahdella.

Kari Angeria


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *