lauantai 24.3.2018
Gabriel, Kaapo, Kaapro, Kaappo

Viileys matkailubrändiksi

(Kuva: Kai Jäderholm)

Ylä-Savon kunta- ja kaupunkipäättäjillä olisi tuhannen taalan paikka nostaa alueen erityisolot, rauhallisuus ja turvallisuus matkailubrändiksi.

Keskustanuorten itäiset piirit ehdottavat erityisoloja korostavaa brändiä esimerkiksi viileän kesän ympärille koulutusvientiä ja turismia koskevassa kannanotossaan perjantaina.

Kun menneen kesän lämpötila Etelä- ja Itä-Euroopassa jumittui neljäänkymmeneen asteeseen viikoiksi, savolainen kaksikymmenasteinen ja sateinenkin sää alkaa tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Kannanotossa huomautetaan aivan aiheellisesti, että alueen turismi on suotta jäänyt Lapin luonto- ja laskettelu- sekä pääkaupunkiseudun kulttuurimatkojen varjoon. Esimerkiksi oma kokemukseni vaellusmatkalta Itävallan alppiseudulla parin kilometrin korkeudessa muutama vuosi sitten todisti, että ihmiset pitävät vaeltamisesta kohteessa, jossa on suhteellisen samanlainen luontoympäristö kukkineen ja kuusikoineen kuin Ylä-Savossa – pellolla liikkuvia traktoreita ja laitumella olevia lehmiä myöten.

Tokihan der Dachsteinin korkein huippu on liki kolme kilometriä korkea. Sen vaativissa olosuhteissa oli vaeltamassa suuri joukko liikkujia, jotka arvostivat metrin näkyvyyttä lumituiskussa.

Miksi he eivät yhtä hyvin voisi tulla vaeltamaan marraskuun loppupuolen vaakasuoraan räntäsateeseen Ylä-Savon vaellusreiteille, koska käytännössä olosuhteet ovat samat, happea vain on enemmän.

Kysymys on brändäyksen ja markkinoinnin taidosta – ja laadusta.


 • Kommentit

  • Vuoristopuron solinaa

   Kiinalaisturisteille selviytymispakkaukseen ,pokasaha,vesuri,ja kirves, että saavat raivata ylä-savoon ihan omat vaellusreitit olemattomien ja umpeenkasvaneiden tilalle.Siinä sitä extriimiä itikoiden lisäksi olisi riittävästi.Turvevesien suodatukseen vedenpuhdistus laitteet mukaan että saa juomavettä janoon.

  • lahesta

   Jutun voi lukea äärimmäisen naiivina kirjaimellisesti otettavana mielipiteenä, joka istuu seudun henkiseen ympäristöön, jota lehden toimituksellinen sisältökin mukailee, kuin nenä päähän. Yhtä lailla sen voi tulkita raskaan luokan vittuiluksi. Vahingossa tuollaista ei voi syntyä, joten aplodit toimittajalle.

   • pielakas

    Voisinpa sanoa jokseenkin samat sanat kommentistasi…

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *